Menu Zavřít

Technické služby jsou na prodej

25. 8. 2008
Autor: Euro.cz

Olomoučtí radní se rozhodli prodat 66,596 procenta akcií společnosti Technické služby, v nichž má město zatím stoprocentní podíl.

Výnos transakce by se měl pohybovat v řádech stovek milionů korun. Primátor Martin Novotný řekl, že za minimální hranici považuje 200 milionů korun.

Radnice chce prostřednictvím poradenské firmy oslovit devět největších společností, které se zabývají odpadovým hospodářstvím. Nový strategický partner by měl začít s dnešními technickými službami hospodařit od 1. ledna 2009.

BRAND24

Město si chce v akciové společnosti zachovat základní kontrolní balík akcií, aby nový partner nemohl bez něj učinit žádné zásadní rozhodnutí strategického významu. Radnice ale zatím neví, jakou smlouvu s novým partnerem uzavře. Ve hře je možnost na deset či 20 let nebo na dobu neurčitou. I to má nakonec ovlivnit výnos z prodeje akcií. Prodej bude v prosinci schvalovat zastupitelstvo.

Technické služby se zabývají mimo jiné svozem a likvidací odpadů, opravami a údržbou místních komunikací, veřejného osvětlení a zeleně. V roce 2006 skončily hospodaření se ziskem 1,9 milionu korun. Předloňské tržby dosáhly 257,9 milionu korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).