Menu Zavřít

Technické novinky: multifunkční Xerox a klávesnice pro blondýny

26. 5. 2009
Autor: Euro.cz

Xerox představil novou řadu mulifunkčních zařízení. Na trh byly uvedeny levnější mobily pro dvě SIM karty. Méně náročným fotografům vyšla vstříc společnost Sony. Pro pobavení dorazila do Česka klávesnice pro blondýnky.

Autor: The Big One

Xerox představuje novou řadu multifunkcí

S novou řadou multifunkčních zařízení vyráží na trh firma Xerox. Stroje WorkCentre 7425/7428/7435 přinášejí obvyklé výhody multifunkcí, tedy kopírování, tisk i skenování v jednom, díky čemuž firemní uživatelé mohou snížit spotřebu energie a ušetřit prostor v kanceláři. Vedle toho se Xerox chlubí novou generací LED osvitu s názvem HiQ LED umožňující fyzické rozlišení v oblasti LED tisku 1200 x 2400 dpi. Stroje řady WorkCentre 7400 dále umožňují skenovat do e-mailu, faxu a souborů PDF včetně prohledávatelného textu s podporou češtiny.

Mobily pro dvě SIM karty zlevňují Mobilní telefony společnosti mivvy si mezi uživateli získaly oblibu především díky možnosti používat současně dvě SIM karty, a tedy i telefonní čísla. Letos v květnu firma uvádí na trh tři nové, levnější modely – mivvy dual touch, mivvy dual slider a mivvy dual nio, všechny opět s technologií True Dual SIM. Novinky mají přitom pro obě SIM karty společný telefonní seznam i společnou paměť zpráv a dalších dat. Společnost mivvy vybavila model dual touch velkým 2,6palcovým dotykovým displejem a klade důraz i na design. Ten ukrývá mimo jiné i gyroskopický senzor, který automaticky mění orientaci displeje při otočení telefonu. Mivvy dual slider je pak aktuálně nejmenším telefonem na trhu s technologií True Dual SIM. Nové digitální zrcadlovky Alfa od Sony

Tři nové modely digitálních zrcadlovek ze série Alfa pro méně náročné fotografy i začátečníky představila společnost Sony. Pro využití trojice fotoaparátů A230, A330 a A380 u amatérských fotografů hovoří jak cenová dostupnost (od 11 do 17 tisíc korun), tak i jednoduché ovládání s grafickým nastavováním jednotlivých parametrů a funkcí. Výrobce slibuje také menší spotřebu energie. Společný mají protiprachový systém a mechanický stabilizátor obrazu. Rozlišení u modelů A230 a A330 je 10,2 megapixelu, u A380 pak dokonce 14,2 megapixelu. Všechny tři fotoaparáty umožňují ukládání fotografií jak ve formátu JPEG, tak v bezeztrátovém RAW.

BRAND24

Klávesnice pro blondýny dorazila do Česka

Spíše pro pobavení než ke skutečné práci slouží poslední novinka – klávesnice pro blondýnky. Ta po velkém úspěchu na trhu ve Spojených státech konečně dorazila také do Česka. Originálně řešená, v růžové barvě vyvedená klávesnice má velmi netradičně označené jednotlivé klávesy. Díky tomu zjistíte, kolik tlačítek jste vlastně nikdy k ničemu nepoužili. Klávesnice také umí při stisknutí některých kláves mluvit. Je kompatibilní jak s operačním systémem Windows, tak Mac OS a k jejímu zapojení je potřeba pouze USB port.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).