Menu Zavřít

Tatra Kopřivnice mění majitele

31. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Americká společnost Terex Corp. se dohodla na prodeji kopřivnické automobilky Tatra skupině amerických a českých investorů. Jak potvrdil Vladimír Bystrov z agentury Bison & Rose, který je o obchodu informován, mají noví majitelé zájem rozvíjet výrobu a rozšiřovat odbytiště.

Zatímco některá média označila za možné nové majitele odnož slovenské finanční skupiny Penta, podle informací ČTK by za obchodem mohl být současný člen dozorčí rady Alan Ronald Adams. Ten je předsedou představenstva americké společnosti SDC International, jež ovládala Tatru od roku 2001 a v roce 2003 ji prodala Terexu.

BRAND24

„Noví majitelé se zřejmě představí až po vypořádání celé transakce. Nyní Terex jen zmínil původ kapitálu, aby se zabránilo obavám, že Tatru kupuje někdo z východu,“ upřesnil Bystrov. Česká média se totiž v minulých měsících zmiňovala také o ruské automobilce Kamaz.

Tatra, která se po pádu východních trhů ocitla několikrát na prahu bankrotu, letos nicméně potvrzuje své loňské zlepšené hospodaření a rostoucí výrobu. Během prvních šesti měsíců letošního roku firma vyrobila 548 kompletních vozidel, o 44 více než ve stejném období roku 2005.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).