Menu Zavřít

Tašky budou v obchodech nadále zdarma

28. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Obchodní řetězce zatím neuvažují o zrušení bezplatných igelitových tašek, které chce prosadit ministerstvo životního prostředí.

Obchodníci tvrdí, že o tomto záměru ministerstva zatím oficiálně nebyli informováni a tašky budou dál dávat k nákupům zdarma. Igelitky mají k dispozici zákazníci hypermarketů Globus, Hypernova a obchodů Tesco; ostatní obchodní řetězce již nabízejí pouze placené tašky. Obchodníci v Česku ročně rozdají či prodají stovky milionů igelitových tašek.

BRAND24

„Máme dvě varianty. Dohodnout se s řetězci, aby je stáhly z nabídky, nebo jít tvrdší cestou uvalení poplatku. Preferujeme dohodu,“ uvedl ministr životního prostředí Bursík, který chce s obchodníky kvůli zrušení bezplatných igelitových tašek usednout k jednacímu stolu.

„Ministerstvo nás o tomto záměru zatím neinformovalo,“ řekla mluvčí společnosti Tesco Stores ČR Jana Matoušková. Ve stejném duchu odpověděl i jednatel hypermarketů Globus Petr Vyhnálek a Libor Kytýr ze společnosti Ahold, která provozuje hypermarkety Hypernova.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).