Menu Zavřít

Tajemství zatuchlé Sněmovny

26. 1. 2012
Autor: profit

Máte rádi tajemství? Já ano. Není ale tajemství jako tajemství. Například na ta ve Sněmovně jsem už poněkud háklivá. Třeba to neustálé ztrácení peněz. Tentokrát jde o záhadu zmizelých milionů za expertizy a administrativní práce. Kdopak v tom má asi prsty, že by nějaké nadpřirozené síly?

Foto: Jakub Poláček / MediaFax

Za administrativu vyplatila loni Sněmovna 27 milionů korun. Jenže kudy přesně peníze protekly a ke komu se nakonec dostaly, zůstává utajeno. Na každého z 200 poslanců připadá ročně 155 184 korun na expertné, což většina z nich také do koruny vyčerpá.

BRAND24

Pochopitelně. Pracují až do vyčerpání těla, papírují, tisknou, korespondují, dělají výpisy, překládají, sepisují rozbory a posudky, jezdí na kurzy, školení, provozují osobní weby nebo kupují noviny a časopisy. Spousta práce, žádná zábava. Jak, proč a za kolik se tohle všechno odehrává, ale odmítají prozradit a doložit. Jistě, vždyť by to byla další administrativa a nutnost si takového hlídače ohlídat. Tak se raději každý poslanec hlídá sám. Taková pěkná malá domů v podobě drobné prémie maskované koupí sešívačky nebo pastelek se přece hodí.

Odpověď na otázku, kam miliony mizí, je tedy jednoduchá. Není to žádná záhada, je to jen hloupá otázka, na kterou, jak dobře víme, chytrý poslanec zásadně neodpovídá. Takže pátrejte dál, milí Sherlockové, tedy pokud se děsně nudíte a nemáte nic pořádného na práci. Já jdu raději vařit guláš.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).