Menu Zavřít

TABLETY, SMARTPHONY A PROCESY. VYTVOŘTE SI POTŘEBNÉ APLIKACE!

29. 7. 2013
Autor: Redakce

O nástupu chytrých mobilních zařízení, BYOD a aplikacích, které lze vytvořit za 30 minut a které nevyžadují hlubší technologické znalosti

Rozhovor s výkonným ředitelem Software602 Janem Petrem


V jednom komentáři jste nedávno zmínil, že by firmy mohly kupovat místo osobních počítačů tablety za zlomek ceny. Dokázala by vaše technologie opravdu přenést stávající programy do prostředí tabletů? Kterých zaměstnanců by se změna mohla týkat?

Tablety nikdy nenahradí osobní počítače pro programátory, designéry, účetní nebo spisovatele. Levnými tablety však bude možné vybavit i ty zaměstnance, kde by to dříve nebylo myslitelné. Na tabletech vznikají stejné elektronické doklady a data jako na počítači za 30 000 Kč. Ta data lze rovnou elektronicky zpracovávat. Koncept BYOD (přines si své vlastní zařízení) bude akcelerovat o letošních vánocích, kdy se hitem stanou levné tablety a smartphony do 100 dolarů. Pokud budu na tabletu číst knížku, prohlížet web, objednávat camp nebo letenku, tak proč bych na něm nemohl vyřídit dovolenku, zapsat a fotograficky zdokumentovat servisní zásah nebo vyplnit pracovní list?

Doporučujete firmám, aby si aplikace pro smartphony a tablety samy vytvářely. Je to reálné i tam, kde nemají velké IT zázemí a nemohou se věnovat speciálním technologiím?

Právě takovým firmám je naše nabídka určena. Poskytujeme totiž prostředí, ve kterém mohou vytvářet aplikace bez programování. Pracují v intuitivním režimu, myší přetahují prvky, vybírají z menu, nastavují parametry funkcí a podobně.

Příklady formulářových aplikací, jaké si můžete sami vytvořit, najdete na www.formsigner.eu Příklady formulářových aplikací, jaké si můžete sami vytvořit, najdete na www.formsigner.eu

Mluví se o tom, že pomocí vašich technologií je možné vytvořit aplikaci pro smarthphone nebo tablet za 30 minut. To zní neuvěřitelně.

Pomocí našeho Software602 Designer lze skutečně za 30 minut vytvořit jednoduchou hybridní aplikaci, která umožňuje využít funkcí tabletů a smartphonů jako je fotoaparát/skener, pracovat s GPS souřadnicemi, NFC, QR kódy, elektronickým podpisem, přenášet soubory mezi aplikacemi a podobně. 30 minut od chvíle, kdy designer sedne k počítači, až po spuštění aplikace na MS Windows, Android nebo iOS.

Jak už jsem ale řekl, jedná se o hybridní aplikaci, ke které uživatel přistupuje z koncového zařízení, ale logika je umístěna na serveru. Naše technologie je určena především pro firmy.

CELÝ TEXT ROZHOVORU NAJDETE ZDE.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).