Menu Zavřít

Svět: Už máme dvě miliardy mobilů

24. 1. 2005
Autor: Euro.cz

Krátce Majetková přiznání by podle Do konce letošního roku má vlastnit mobilní telefony téměř třetina obyvatel zeměkoule. Počet uživatelů se má zvýšit na dvě miliardy, hlavně díky vysoké poptávce v rozvojových ekonomikách Asie a Latinské Ameriky.

Krátce

BRAND24

Majetková přiznání by podle Do konce letošního roku má vlastnit mobilní telefony téměř třetina obyvatel zeměkoule. Počet uživatelů se má zvýšit na dvě miliardy, hlavně díky vysoké poptávce v rozvojových ekonomikách Asie a Latinské Ameriky. Tvrdí to konzultační společnost Deloitte & Touche. Ta předpověděla, že i nadále budou motorem zisků a tržeb mobilních operátorů běžné hlasové hovory.

V Česku počet aktivních mobilních telefonů loni stoupl zhruba o milion na 10,7 milionu a překonal tak počet obyvatel. Na konci prosince připadlo na 100 lidí 105 mobilních čísel. Jen v posledním čtvrtletí roku si mobilní služby aktivovalo kolem 500 000 zákazníků. Celkový počet mobilních telefonů tak zhruba o 200 000 překonal i odhady analytiků. Největší operátor Eurotel loni zvýšil počet zákazníků na 4,59 milionu. T-Mobile podle neoficiálních zdrojů vykáže kolem 4,3 milionu klientů a Oskar Mobil oznámil 1,83 milionu uživatelů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).