Menu Zavřít

SVĚTOVÁ EKONOMIKA

29. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Americká společnost Microsoft se rozhodla zavřít internetová diskuzní fóra, tzv. chatrooms, ve 28 zemích světa. Vede ji k tomu především zjištění, že diskuzní fóra zneužívají pedofilové a ti, kteří zasílají spam, tedy nevyžádané e-maily.

Společnost Boeing pro svého klienta, společnost XM Satellite Radio Inc., v rámci zakázky na dodání technologie pro digitální vysílání rádiového signálu, vybrala společnost Alcatel Space, dceřinou firmu společnosti Alcatel. XM Satellite zajišťuje distribuci 100 kanálů rozhlasového vysílání v digitální kvalitě pro předplatitele v celé kontinentální části USA.

Francouzské mediální společnosti Vivendi Universal se v prvním pololetí letošního roku podařilo výrazně snížit ztrátu díky poklesu mimořádných poplatků a provozním výsledkům hospodaření telekomunikační divize a divize placené televize. Ta se po sedmi letech vrátila zpět do černých čísel. Čistá ztráta klesla na 632 milionů eur z loňských srovnatelných 12,31 miliardy eur.

Společnosti Alcatel a SK Telecom, největší mobilní operátor v Korejské republice, oznámily podpis Memoranda o dohodě, ve kterém se dohodly na společném vývoji a prodeji aplikací v oblasti mobilní komunikace.

Švýcarská letecká společnost Swiss International Air Lines potvrdila, že vstoupí do aliance oneworld, ve dené British Airways a American Airlines. Vedení Swiss se pro oneworld rozhodlo místo zvažované fúze s německou Lufthansou.

Britskou satelitní televizi BskyB opustí její dosavadní generální ředitel Tony Ball. Podle zpráv britského tisku by ho měl nahradit jednatřicetiletý James Murdoch, syn mediálního magnáta Ruperta Murdocha, hlavního vlastníka BSkyB.

BRAND24

Největší rumunská ropná společnost SNP Petrom hodlá do roku 2007 investovat 430 milionů dolarů do sladění svých standardů v oblasti životního prostředí s normami EU.

Největší světový výrobce sportovní obuvi a doplňků pro sport, americká společnost Nike, vytvořil v prvním fiskálním čtvrtletí čistý zisk 261,2 milionu dolarů. To je změna proti stejnému období loni, kdy měla firma ztrátu 48,9 milionu dolarů. Firma za zlepšení hospodaření vděčí především růstu tržeb v zahraničí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).