Menu Zavřít

Svaz průmyslu vyzývá k ozdravení veřejných financí

30. 4. 2010
Autor: profit

Svaz průmyslu a dopravy (SP) ČR vyzval budoucí vládu k ozdravení veřejných financí. Požaduje podniknutí kroků k přijetí eura.

Autor: Martin Siebert

BRAND24

Svaz místo zvyšování daní žádá zamezení plýtvání a korupce ve veřejné správě. „Je nutné snížit deficit státního rozpočtu pod tři procenta hrubého domácího produktu do dvou let,“ uvedl prezident Jaroslav Míl. Nekontrolovatelné zadlužování veřejných financí je podle něj katastrofálním nejen pro hospodářství, ale i pro životní podmínky budoucích generací. Každý pracující občan nyní přichází zhruba o 1300 Kč měsíčně, které stát platí jako úrok ze svého dluhu, dodal.

Tato nejvýznamnější zaměstnavatelská organizace požaduje také posílení konkurenceschopnosti české ekonomiky. Je prý nezbytné zlepšit institucionální prostředí, podpořit efektivní rozvoj vědy a zejména aplikovaného výzkumu a inovací. Svaz hájící zájmy více než 1600 firem vyzývá k nezbytným reformám v systému vzdělávání, zavedení flexibilního pracovního práva podporujícího vznik nových pracovních míst a vytvoření podmínek pro fungování moderní infrastruktury.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).