Menu Zavřít

Superb i v kombi

6. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Škoda Auto

BRAND24

Mladoboleslavská Škoda Auto bude vyrábět největší kombi ve své historii. Nový šéf firmy Reinhard Jung pro Mladou frontu Dnes potvrdil, že model Superb Combi, který má v tuzemsku konkurovat zejména Volkswagenu Passat a Fordu Mondeo, by se měl na trhu objevit v roce 2009.
Dle Junga čeká do dvou let modernizace také octavii a část její výroby se přesune na Slovensko do bratislavského závodu VW. „Pro příští rok tam počítáme s výrobou 25 tisíc vozů,“ řekl Jung, který se ujal vedení největší české automobilky po Detlefu Wittigovi na počátku října. Do prodeje naopak definitivně nepůjde studie vozu pro mladé Joyster, která vznikla přímo u mladoboleslavských designérů. Pro automobilku by prý nebyla ekonomicky přínosná.
Jung rovněž potvrdil, že automobilka by mohla v příštím roce zavést až 45 mimořádných směn. Jednání s odbory o mimořádné výrobě by měla být ukončena nejpozději na začátku příštího týdne. „Naším cílem je získat rámec, kam až bychom mohli jít, kdyby to bylo nutné. Směny chceme realizovat se stávajícím personálem,“ tvrdí Jung.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).