Menu Zavřít

Střídání španělských generálů

22. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Pokračovatelem Smithe bude Anglada

Telefónica O2 Czech Republic, největší telekomunikační operátor na českém trhu, mění generálního ředitele. Dosavadní šéf Jaime Smith odchází do Německa, kde byl jmenován generálním ředitelem O2 Germany a nahradí Rudiho Grögera. Ten bude předsedou nově vzniklé dozorčí rady německého mobilního operátora. Nástupcem Smithe v ČR se stane Salvador Anglada, dosavadní viceprezident české Telefóniky O2 pro rezidenční zákazníky.
Smith i Anglada se budou přímo zodpovídat Peterovi Erskinovi, předsedovi představenstva a generálnímu řediteli skupiny Telefónica O2 Europe. Oba budou zároveň členy představenstva této firmy. „Smith během působení v čele české Telefóniky výborně zvládl spojení a transformaci největšího fixního a mobilního operátora v zemi do jedné firmy. Zároveň se zasadil o změnu finanční výkonnosti. V německé O2 bude významnou posilou,“ prohlásil Erskin.
V čele Telefóniky O2 Czech Republic stál Jaime Smith od loňského léta, kdy firma vznikla sloučením Českého Telecomu a dceřiného Eurotelu. Od června 2005, tedy od vstupu Telefóniky do Českého Telecomu, zastával Smith pozici generálního ředitele a předsedy představenstva Českého Telecomu. V minulosti působil jako ředitel finančního plánování skupiny Telefónica, vrchní účetní skupiny či finanční ředitel firmy Telefónica de España. Před příchodem do skupiny pracoval pro španělský bankovní dům Banesto jako ředitel sekce Global Equities.
Předtím než Salvador Anglada nastoupil roku 2002 do telekomunikační skupiny, působil v různých pozicích v Dell Computer a Dow Jones Markets; kromě toho byl spolumajitelem firmy obchodující s nerostnými surovinami. V Telefónice začal pracovat jako ředitel pro prodej a marketing ve Španělsku. V létě 2005 byl jmenován generálním ředitelem Eurotelu a členem představenstva Českého Telecomu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).