Menu Zavřít

Strabag získal zakázky za rekordních 400 miliard, v Česku se mu ale dařilo méně

15. 2. 2017
Autor: Profimedia.cz

Rakouská stavební společnost Strabag získala v loňském roce zakázky za rekordních 14,8 miliardy eur (400 miliard korun), meziročně je to nárůst o 13 procent. Koncern, s jehož akciemi se obchoduje na burze, dnes oznámil, že zakázky získával především v Rakousku a v Německu. Horší výsledky zaznamenaly trhy na Slovensku, v Polsku a České republice.

Důvodem horších výsledků v Polsku, České republice a na Slovensku, které se ještě v roce 2015 vyvíjely slibně, je ukončení subvencí z programů Evropského kohezního fondu.

Hodnota produkce loni sice klesla o šest procent na 13,5 miliardy eur, ale už v příštím roce má podle firmy dosáhnout nejméně 14 miliard eur. Společnost loni propustila dvě procenta zaměstnanců, nyní pro ni pracuje 71 839 lidí. Podrobné konečné výsledky bude firma prezentovat na bilanční konferenci 27. dubna.

BRAND24

Strabag v Česku
V tuzemsku patří Strabag mezi přední poskytovatele služeb v oblasti dopravního, pozemního a inženýrského stavitelství. Vlastní i síť obaloven, provozovaných pod značkou Bohemia Asfalt. Pod názvem Kamenolomy ČR pak v několika lokalitách těží kámen.

Vývoj hodnoty akcií Strabagu: Strabag Chart

Dále čtěte:

Český Strabag chce modernizoval trať v Polsku. Za 3,7 miliardy

O miliardovou rekonstrukci Negrelliho viaduktu bojují tři firmy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).