Menu Zavřít

Stovky aut ročně: Strnadova CSG nabírá lidi pro výrobu Avií

25. 10. 2016
Autor: avia.cz

Skupina Czechoslovak Group (CSG) zahájila nábor zaměstnanců pro závod v Přelouči, kde obnoví výrobu středních nákladních automobilů značky Avia. Dosavadní výrobní závod v pražských Letňanech je podle firmy příliš velký a nerentabilní a v Praze prý ani nejsou kvalifikovaní pracovníci.

„Pro rozběhnutí výroby jich potřebujeme několik desítek. Už nyní se tým zaměstnanců zapracovává v Letňanech, ale jeho členové jsou z Pardubicka a počítají s tím, že budou pracovat v Přelouči,“ uvedl mluvčí společnosti Andrej Čírtek.

Podle ředitele krajské pobočky Úřadu práce v Pardubicích Petra Klimpla však nebude vůbec snadné kvalifikované pracovníky získat. Na Pardubicku je velmi nízká nezaměstnanost, podobně jsou na tom okresy Kutná Hora a Kolín, odkud by mohli lidé do Přelouče dojíždět.

U Kolína navíc sídlí velká automobilka TPCA. „Kvalifikovaní zaměstnanci jsou na trhu práce rozebráni. Celá Polabská nížina má velmi nízkou míru nezaměstnanosti, a pokud jsou uchazeči o zaměstnání, neodpovídají svými kvalifikačními předpoklady,“ sdělil Klimpl.

Automobilka se připravuje na opětovné spuštění výroby vozidel modernizované řady D. Na vozy se vrátí tradiční logo, které se používalo do doby, než firmu převzala indická skupina Ashok Leyland. Společnost AviaMotors koupila CSG před několika měsíci.

V Letňanech se v minulosti vyráběly tisíce vozů, firma Ashok Leyland Motors však v roce 2013 produkci v Česku ukončila a přenesla ji do Indie. V Přelouči se budou zpočátku vyrábět stovky vozů ročně.

Portfolio holdingu CSG zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla. Zároveň zajišťuje silniční dopravní a logistické služby. Podniky, které holding vlastní, loni zaměstnávaly téměř čtyři tisíce lidí a utržily 12 miliard korun. Skupina Czechoslovak Group vlastní i kopřivnickou Tatru, majitelem holdingu je český zbrojař Jaroslav Strnad.


Také si přečtěte:

Strnad chce rozvíjet slovenské aktivity. Zvažuje vstup do železničního gigantu

BRAND24

Čeští zbrojaři loni slavili rekord. Nejvíc vyváželi do Iráku

Jak rozpálit pec. ZŤS nabírají dech


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).