Menu Zavřít

Stoupající ceny energií nahrávají změnám dodavatele

10. 9. 2018
Autor: Bohemia Energy

Měnit dodavatele energií je možné několik let. České domácnosti, které již změnu udělaly, tak šetří nemalé peníze, celkově je to již více 10 miliard korun. Přesto však mnoho z nich změnu neřeší a stále zůstává u svých původních dodavatelů. Jedním z důvodů je i nízká energetická gramotnost české populace.

Náklady na bydlení a energie jsou dlouhodobě nejvýznamnějšími položkami v rodinném rozpočtu. Podle údajů Českého statistického úřadu tvoří přes dvacet procent z celkových výdajů domácností. „I přesto, že Češi ve velkém refinancují hypotéky či úvěry, tak zapomínají na zcela jednoduché opatření, a tou je změna dodavatele. Spočítali jsme, že české domácnosti tak přicházejí ročně celkově o 6,5 miliardy korun,“ říká Robert Chmelař, marketingový ředitel Bohemia Energy.

Stoupající ceny energií však mohou tento stav změnit. Lidé se totiž díky tomu začínají o změnu dodavatele více zajímat. Dokládají to i statistiky, kdy v prvním pololetí letošního roku jej Češi meziročně měnili o třetinu více.

 Garance měsíce zdarma

Kdo hledá, najde

Vyznat se v mnoha typech nabídek od jednotlivých dodavatelů, v různých výjimkách, či několika druzích tarifů není úplně snadné. Naštěstí někteří dodavatele přicházejí s nabídkami, které jsou jednoduché, přehledné a především spotřebitelům garantují, že zaplatí méně než u svého dominantního dodavatele.

Například s Bohemia Energy můžete nyní získat nejen měsíc energie zdarma, ale zároveň není třeba nic počítat, ani porovnávat jednotlivé nabídky. A navíc smlouvu lze uzavřít bez nutnosti fixace.

 Graf Bohemia Energy

Garance měsíce zdarma

S akcí Garance měsíce zdarma získají zákazníci Bohemia Energy měsíc energie zdarma, který odpovídá 1/12 neregulované části ceny z roční spotřeby elektřiny a plynu zákazníka. Tedy z té části ceny energií, kterou může dodavatel ovlivnit. „Garance měsíce zdarma znamená, že v celkovém ročním vyúčtování zákazníkům odečteme 1/12 z celkové ceny za neregulované platby, tedy vlastně jeden měsíc silové elektřiny, včetně pevné ceny za měsíc,“ vysvětluje Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy. Stejné je to i v případě plynu, kdy zákazníci získají zdarma jednu dvanáctinu, tedy jeden měsíc z ceny za odebraný zemní plyn a rovněž 1/12 z poplatku za stálý měsíční plat. „Oproti cenám dominantního dodavatele tak zaručujeme významnou a jasně definovanou úsporu. Smlouvu si lze navíc vybrat na dobu určitou i neurčitou podle toho, co komu nejvíce vyhovuje,“ dodává Libor Holub.

Ceny dominantního dodavatele však není třeba hlídat. S produktovou řadou KLASIK sleduje Bohemia Energy vše za vás. Měsíc energie zdarma tak garantuje i v případě, že dominantní dodavatel ceny sníží.

 Bezvadný - platíš míň

Přechod bez obav a bez starostí

Samotná změna dodavatele pak není nijak složitý proces. „Pokud nám udělíte plnou moc, nikam chodit nemusíte, v Bohemia Energy vše vyřídíme za vás. Nemusíte se ani obávat, že budete muset měnit elektroměr či plynoměr, nebo že zůstanete nějakou dobu bez elektřiny či plynu,“ doplňuje Libor Holub. Výsledkem pak je to, že vám světlo svítí a plyn hoří dál úplně stejně, jen levněji.

Více o Garanci měsíce zdarma na www.bohemiaenergy.cz/mesiczdarma.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).