Menu Zavřít

Štiky českého byznysu v Jihočeském kraji

1. 10. 2007
Autor: Euro.cz

Nejdynamičtějšími firmami Jihočeského kraje jsou D & M Rolety CZ, Denios a VSP Data. Vyplývá to z výsledků dalšího ročníku soutěže Štiky českého byznysu. Tu týdeník Profit připravuje ve spolupráci se společností Coface Czech Credit Management Services.

Žebříček nejdynamičtějších firem Nejdynamičtějšími firmami Jihočeského kraje jsou D & M Rolety CZ, Denios a VSP Data. Vyplývá to z výsledků dalšího ročníku soutěže Štiky českého byznysu. Tu týdeník Profit připravuje ve spolupráci se společností Coface Czech Credit Management Services.

Společnost D & M Rolety CZ, vítěz letošního ročníku Štiky českého byznysu v Jihočeském kraji, vznikla v roce 1997. Sídlo má v Plané nad Lužnicí. Jejím hlavním programem je výroba a montáž rolet. V době uzávěrky tohoto ročníku soutěže měla 46 zaměstnanců a roční obrat přes 104 milionů korun. V roce 2005 vykázala zisk přesahující 14 milionů korun. Vítězný index 1000 Coface dosáhl 772,1 bodu.

Druhá v pořadí, strakonická firma Denios, byla v roce 1986 založena pod jménem P D Systemtechnik v německém Porta Westfalica. O čtyři roky později expandovala do Spojených států a v dalších letech otevřela pobočky v Itálii, Francii, Nizozemsku, Rakousku, Česku, Belgii a Velké Británii. K přejmenování na nynější název se vlastníci rozhodli v roce 1999. Společnost již téměř dvacet let pomáhá podnikům – ať již firmě se dvěma zaměstnanci, nebo velkým koncernům – vyhovět rostoucí zodpovědnosti, minimalizovat rizika pro člověka a přírodu při manipulaci s nebezpečnými látkami.

Obrat Deniosu se ve sledovaném období přiblížil 133 milionům korun, zisk dosáhl úrovně bezmála 10,5 milionu.

Společnost si vystačila s 55 zaměstnanci a index 1000 Coface, který ji katapultoval na stříbrnou příčku v kraji, činil 704,7 bodu.

BRAND24

O stupínek níž skončila firma VSP Data. Založena byla v roce 1993. V roce 2000 se spojila s divizí 11 akciové společnosti Vodní stavby. Navázala na téměř čtyřicetiletou tradici této společnosti v oblasti poskytování služeb. Zabývá se opravami výpočetní techniky a digitálních fotoaparátů, implementací informačních systémů, provozováním výpočetní, komunikační, rozmnožovací a kancelářské techniky a komplexním zabezpečením provozu informačního systému firmy.

Sídlo společnosti je v Táboře. Obrat VSP Data činil téměř 383 milionů korun, zisk 22,8 milionu. Index 1000 Coface dosáhl 693 bodů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).