Menu Zavřít

Stavebním spořitelnám rostou zisky

5. 8. 2004
Autor: Euro.cz

Jednička na českém trhu, Českomoravská stavební spořitelna může být spokojená. Za první pololetí vytvořila čistý zisk 305 milionů korun, což představuje proti stejnému období lonirůst o 20 procent. Za stejné období poskytla 37.802 úvěrů za téměř devět miliard korun.

BRAND24

Jednička na českém trhu, Českomoravská stavební spořitelna může být spokojená. Za první pololetí vytvořila čistý zisk 305 milionů korun, což představuje proti stejnému období loni růst o 20 procent. Za stejné období poskytla 37.802 úvěrů za téměř devět miliard korun.

 Také např.Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky (VSS KB) hospodařila v prvním pololetí se ziskem a to 119,3 milionu korun, což je meziročně o 56 procent více. Klienti si za prvních šest měsíců vzali 16.311 úvěrů za 3,3 miliardy korun, což je o třetinu více než v prvním pololetí loňského roku, uvedla dnes spořitelna v tiskové zprávě. VSS KB je třetí největší spořitelnou na českém trhu. Základní kapitál má půl miliardy korun, hlavním akcionářem je německý BHW Holding s polovičním podílem. Komerční banka drží 40 procent a Česká pojišťovna deset procent.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).