Menu Zavřít

Stavební svět míří do Letňan

17. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Již 18. ročník pražského veletrhu For Arch, který je určen stavařům, architektům, developerům i laické veřejnosti, odstartuje v úterý 18. září v Pražském veletržním areálu v Letňanech.

Potrvá pět dní, do soboty 22. září. Pořadatel, společnost ABF, spolu s ním připravuje ještě tři souběžné veletržní akce. Konkrétně Dřevěné stavění, 2. ročník odborného veletrhu progresivního stavění ze dřeva; For Invest, 3. ročník veletrhu investičních příležitostí; a For Sport, 2. ročník veletrhu výstavby a zařízení sportovišť.

CONTENT24

Za velký letošní úspěch považuje ředitel veletrhu Daniel Bartoš vysoký nárůst zahraničních vystavovatelů – o celých sto procent. Početné jsou prezentace firem z Turecka, Polska a Slovenska. Celkem je na veletrhu zastoupeno patnáct zemí světa. Mezi domácími přihlášenými vystavovateli se pak objevuje řada významných společností. Velký prostor mají na letňanském výstavišti firmy zaměřené na stavební materiály. Ve srovnání s několika posledními ročníky vzrostl počet firem z oboru střech a izolací. Výrazným zvýšením počtu vystavovatelů oproti minulým ročníkům se může pochlubit dále zejména souběžný veletrh For Invest, kde se prezentuje mimo jiné řada bytových projektů.

Stálí účastníci veletrhu už vědí, že k němu patří i bohatý vzdělávací doprovodný program. V letošním roce odstartuje druhý ročník celostátní konference Dřevěné stavění a první ročník mezinárodní konference Moderní sportoviště v České republice. Už počtvrté se uskuteční konference Inteligentní budovy a telekomunikace, tentokrát na téma Bezpečnost budov. I tato konference, zaměřená na možnosti využití současných informačních a komunikačních technologií k řízení budov, má mít paralelu ve výstavní části, kde se představí některé konkrétní projekty či technologie. Opět se také vrátí téma výškových budov. A konečně problematice dopravních staveb se věnuje Dopravní fórum, na němž budou mimo jiné vyhlášeny nominace na cenu Dopravní stavba roku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).