Menu Zavřít

Stavební produkce se vrátila k růstu. V říjnu stoupla o 5,9 procenta

7. 12. 2017
Autor: čtk

Stavební produkce se po zářijovém poklesu vrátila k meziročnímu růstu, v říjnu stoupla o 5,9 procenta. Zároveň byl revidován pokles za září z 1,1 procenta na 3,2 procenta. Letošní říjen měl o dva pracovní dny více než loňský, po očištění o tyto vlivy stavebnictví meziročně vzrostlo o 3,2 procenta.

Pozemní stavitelství se v říjnu meziročně zvýšilo o 7,5 procenta a produkce inženýrského stavitelství o 2,4 procenta. Informoval o tom Český statistický úřad.

Stavební úřady vydaly 7755 stavebních povolení, což bylo o 4,6 procenta více než loni. Orientační hodnota těchto staveb dosáhla 36,9 miliardy korun, meziročně se tak zvýšila o polovinu.

Cz Construction Output

Počet zahájených staveb bytů vzrostl proti loňskému říjnu o 30,2 procenta na 2829 bytů. V rodinných domech to byl nárůst o 15,4 procenta a v bytových domech byl jejich počet více než trojnásobně vyšší.

Počet dokončených bytů klesl meziročně o 25,6 procenta na 2340 bytů, přičemž v rodinných domech vzrostl o 7,5 procenta a v bytových domech byl o 59,1 procenta nižší.

BRAND24

Pokles v době růstu. Stavební paradox vyřeší jen změna zákona

 Staveniště, ilustrační foto

Dále čtěte:

Komentář: Bydlet ve vlastním? Jen pro majetné

Ceny domů a bytů se v Česku zvýšily o 13,3 procenta. V EU rostou nejrychleji

Drahá metropole. Za roční výdělek si Pražan koupí maximálně koupelnu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).