Menu Zavřít

Státní pokladnu čeká nové výběrové zřízení

25. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Ministerstvo financí zrušilo zadávací řízení na vybudování Integrovaného rozpočtového systému, který je součástí projektu Státní pokladny.

Rezort prý vypíše v co nejkratší době nové výběrové řízení; vítěz by měl být znám ještě letos. Budování Státní pokladny, jež by mělo stát 2,5 miliardy korun, se stalo v poslední době terčem kritiky poslanců. „Čím dál víc bylo zřejmé, že nelze postavit seriózní dům na hliněných nohou,“ souhlasí ministr financí Miroslav Kalousek.

„Já předpokládám, že během dvou měsíců budeme schopni vypsat nové výběrové řízení, za jehož zadáním si budeme moci stát,“ doplnil ministr.

BRAND24

Integrovaný rozpočtový systém měl podle dřívějších informací fungovat od července 2008. V jeho rámci se bude připravovat a aktualizovat státní rozpočet. Důležitá bude v systému průběžná aktualizace dat, která umožní okamžitý přehled o rozpočtu a jeho plnění.

Celý projekt Státní pokladny by měl být kompletně hotov a spuštěn v roce 2010. Součástí systému budou centrální účetní systém, systém pro řízení státního dluhu a systém pro platební styk, který již funguje a je propojen s ČNB. Vypsáním nového výběrového řízení se ovšem zřejmě celý proces o několik měsíců opozdí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).