Menu Zavřít

Stále nejasno

11. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Ani necelé tři týdny před začátkem nového roku nemají podnikatelé jasno, čím se mají od ledna řídit. Kritizovaný zákoník práce sice nejspíš začne platit, úplně jisté to ale ještě není.A i kdyby: Už teď se všechny strany shodnou na potřebě co nejrychlejší novelizace. Mají se tedy firmy připravovat na nová pravidla?

Ani necelé tři týdny před začátkem nového roku nemají podnikatelé jasno, čím se mají od ledna řídit. Kritizovaný zákoník práce sice nejspíš začne platit, úplně jisté to ale ještě není.

A i kdyby: Už teď se všechny strany shodnou na potřebě co nejrychlejší novelizace. Mají se tedy firmy připravovat na nová pravidla? Nebo hned v druhém lednovém týdnu bude zase všechno jinak? Nikdo neví.

Definitivně jasno není ani kolem nemocenské. Před pár dny se ODS a ČSSD dohodly na ročním odkladu plánovaných změn. Na webu České správy sociálního zabezpečení se to ale podnikatel nedozví - naopak tam stále najde jen původní, už zavrženou verzi (podrobněji na straně 43).

BRAND24

Nemile překvapeni budou i podnikatelé, kteří spoléhají, že ve vyspělých zemích se pravidla nemění uprostřed hry. Kupovali dálniční známku s platností až do 31. ledna, jenže ona bude nečekaně platit o měsíc méně!

Nejlepší by asi bylo nakoupit dárky, v klidu si užít Vánoce a pak odjet na hory. Jak se dočtete v hlavním tématu čísla, i v Čechách a na Moravě na sjezdovkách přibývá zimních lákadel. A až se na jaře vrátíte, možná už bude jasněji o vládě i podmínkách pro podnikání.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).