Menu Zavřít

Srážky ze mzdy, výkon rozhodnutí

2. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Naše firma je - jako plátce mzdy - podle výkonu rozhodnutí povinna ze sražených částek mzdy zaměstnance vyplatit pohledávku. Pohledávka je rozdělena na dlužné pojistné a na penále. Náš dotaz zní: Máme rozdělit srážku a splácet současně obě pohledávky, nebo splatit nejdříve pojistné v plné výši a potom penále?

Naše firma je - jako plátce mzdy - podle výkonu rozhodnutí povinna ze sražených částek mzdy zaměstnance vyplatit pohledávku. Pohledávka je rozdělena na dlužné pojistné a na penále.

Náš dotaz zní: Máme rozdělit srážku a splácet současně obě pohledávky, nebo splatit nejdříve pojistné v plné výši a potom penále?

Libuše Štěrbová

V některých případech věřitel nebo úřad rozhodující o výkonu rozhodnutí srážkami ze mzdy stanoví závazné pořadí provádění srážek. V takovém případě je třeba toto rozhodnutí respektovat.

Není-li pořadí určeno, je pro dlužníka výhodnější, splácí-li se nejdříve vlastní nedoplatek a poté penále - dochází tak k minimalizaci penále, neboť to se vypočítává z dlužné částky do doby jejího plného uhrazení.

BRAND24

Nicméně v některých případech ani takový postup nemá valného významu, zejména tenkrát, kdy je stanoveno, že došlé platby se přednostně započítávají na vypočtené penále (jako například u pojistného na zdravotní pojištění).

Ing. Václav Roudný daňový specialista APOGEO FISCAL

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).