Menu Zavřít

Sportoviště budou jen za přispění Bruselu

17. 3. 2008
Autor: Euro.cz

Stavba nových sportovišť a rekonstrukce zastaralých stadionů na Vysočině začnou jen tehdy, pokud tyto projekty z části zaplatí Unie; do akcí za desítky milionů korun se města sama pouštět nechtějí.

„Infrastruktura pro sport a kulturu patří mezi nejčastější chystané projekty měst,“ říká Erika Šteflová z úřadu regionální rady. Do kompetence tohoto úřadu spadají evropské dotace na regionální rozvoj, o něž se radnice mohou ucházet od tohoto roku.

Světlá nad Sázavou chce peníze z Unie použít na modernizaci zimního stadionu. Sportoviště, které donedávna patřilo hokejovému klubu, kvůli tomu radnice převzala do svého majetku. Přestavba se plánuje ve dvou etapách a celkem bude stát 60 milionů korun; o dotaci radnice požádá do konce března. „Stadion bychom chtěli přeměnit na celoročně využívané multifunkční zařízení,“ přiblížuje záměr místostarosta Jan Tourek.

CONTENT24

Stadion nejprve dostane nové chladicí zařízení pro ledovou plochu a částečné opláštění. Ve druhé etapě budou provedeny takové úpravy, aby po ukončení hokejové sezony mohly být na ploše provozovány jiné sporty, ale i koncerty a výstavy.

Na podzim by světelská radnice chtěla požádat o dotaci ještě na letní koupaliště. Jeho stavbu označili obyvatelé za prioritu v anketě už před čtyřmi roky. Koupaliště by mělo vzniknout u zimního stadionu, podle odhadu bude stát kolem 40 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).