Menu Zavřít

Společnost OSRAM převzala společnost Traxon

14. 11. 2011
Autor: profit

OSRAM AG získal 100% podíl ve společnosti Traxon Technologies Ltd. (Traxon), a to s platností od 9. listopadu 2011. Touto akvizicí OSRAM posiluje svou pozici na rychle rostoucím trhu profesionálního osvětlení využívajícího LED technologie.

Foto: Osram

Traxon se specializuje na aplikace určené pro architekturu, obchodní a veřejné prostory. OSRAM získal rozhodující 51% většinu v Traxonu v roce 2009. Tento společný podnik od té doby působí pod názvem „Traxon Technologies – An OSRAM Company“. „Podporujeme vlastní růst prostřednictvím pečlivě vybraných akvizic s ohledem na systematický rozvoj našeho podnikání v oblasti technologií LED a osvětlení, a to jak technologicky tak i regionálně“, uvedl Martin Goetzeler, člen představenstva OSRAM AG a výkonný ředitel.

Společnost Traxon Technologies, s ústředím v Hong Kongu a německém Paderbornu, je předním globálním dodavatelem profesionálních LED systémů a řešení, která zahrnují jak svítidla, tak i řídicí systémy. LED řešení pro oblast architektury, obchodních a veřejných prostor jsou uváděny na trh pod značkami Traxon a e:cue. Přes 4000 instalací a projektů po celém světě, včetně Worldwide Plaza v New Yorku a monumentu Krista Spasitele v Riu de Janeiro, svědčí o úspěších Traxonu na tomto poli.

Traxon je společnost s globální působností a její klíčové trhy jsou Asie, Latinská Amerika, Evropa, Blízký východ a Severní Amerika. OSRAM nedávno koupil evropského výrobce svítidel, společnost Siteco, jakož i Encelium, amerického výrobce softwaru pro systémy řízení osvětlení. Akvizice zbylých akcií společnosti Traxon představuje další posílení portfolia společnosti OSRAM a otevírá nové možnosti pro aplikace, posiluje regionální působení společnosti.

BRAND24

„Akvizice Traxonu je pro OSRAM důležitým krokem směrem k našemu cíli stát se jedním z vedoucích dodavatelů osvětlovacích řešení s technologií LED. Díky naší technologii jsme schopni poskytnout to správné světlo, v té správné intenzitě, na správném místě a ve správnou chvíli“, uvedl Klaus-Günter Vennemann, generální ředitel obchodní jednotky OSRAM General Lighting.

„Jde o skvělou zprávu pro náš tým, naše zákazníky i partnery. To, že se Traxon plně integroval do koncernu OSRAM, umožní značkám Traxon a e:cue posílit pozici na trhu inovativních a pružných stacionárních osvětlovacích systémů a řešení“, okomentoval Nicolai Wiest, generální ředitel Traxon Technologies.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).