Menu Zavřít

Společnost 46

9. 11. 2011
Autor: Euro.cz

Společnost

Oberbank
Světový den spoření po hornorakousku
Rakouská Oberbank oslavila v Česku již potřetí Světový den spoření. Tentokrát pozvala klienty 4. listopadu na své pobočky, kde jim kromě nabídky spořicích produktů připravila i ochutnávku rakouských vín a nejrůznějších specialit. Na snímku zleva Robert Pokorný, vedoucí organizační složky Oberbank AG pobočka Česká republika, poradci pro privátní klientelu Agáta Trousilová, Luboš Robl, Martina Gernatová, Martin Maxa a Olga Hollý a vedoucí privátního oddělení – filiálka náměstí I. P. Pavlova Miroslav Filinger.

Top Hotel Praha
Setkání ve Varšavě
Státní svátek je pro každou zemi událostí, kdy se její představitelé setkávají se zástupci spřátelených zemí a podílejí se s nimi o úspěchy své země. Nejinak tomu bylo i letos ve Varšavě, kde si velvyslanec České republiky Jan Sechter pozval na 400 hostů. O catering se stejně jako v loňském roce postarali kuchaři a číšníci Top Hotelu Praha. Slavnostní večer se konal v hotelu Hyatt Regency. Pozvaní diplomaté ocenili nejen tradiční českou kuchyni, ale i jiné připravené pochoutky.

Botanická zahrada Troja
Svůj strom má i Jiří Suchý
Botanickou zahradu a její projekt Kořeny osobností podpořil známý divadelník, textař, básník, spisovatel, skladatel, hudebník, grafik, výtvarník, zakladatel a principál legendárního divadla Semafor Jiří Suchý. Zasadil vzácný asijský strom z čeledi ořešákovitých, lapinu úzkokřídlou (Pterocarya stenoptera). Návštěvníci botanické zahrady jej budou moci nalézt na Stezce osobností, jež výsadbou vzácných stromů vzniká. Svůj strom už zde mají například Václav Havel, Pavel Nedvěd, Miloš Forman či Eva Jiřičná.

BRAND24

Neuron 2011
Ocenění ekonomové
Cenu Neuron 2011 pro špičkové vědce získal letos v oboru ekonomie za celoživotní dílo Jan Kmenta, jenž je jedním z nejvýznamnějších ekonomů českého původu a na poli ekonometrie se v 70. letech zařadil mezi světovou špičku. Vedle něj stojící Julie Chytilová, která se věnuje studiu mikroekonomických příčin chudoby v rozvojových zemích, převzala ocenění pro mladou vědkyni i šek na 100 tisíc korun. Ceny Neuron uděluje Nadační fond Karla Janečka, který kromě ocenění pro obory ekonomie, medicíny a matematiky rozdělil zároveň i granty na podporu vědy a výzkumu ve výši tří milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).