Menu Zavřít

Snapchat se brexitu nebojí, založí sídlo v Londýně

10. 1. 2017
Autor: Profimedia.cz

Americká komunikační platforma Snapchat oznámila, že jejím sídlem pro mezinárodní operace se stane Londýn. Stala se tak další firmou, která prezentovala svoji důvěru v britskou metropoli navzdory rozhodnutí Britů opustit Evropskou unii.

Snap, jak se oficiálně společnost stojící za aplikací Snapchat jmenuje, označila Británii za „skvělé místo pro budování světového byznysu“. Rozhodnutí znamená, že v zemi bude platit daně. Vyhne se přitom kontroverzi, kterou způsobily jiné americké firmy, když svá sídla umístily do daňově výhodnějších zemí jako Irsko nebo Lucembursko.

„Věříme v britský kreativní průmysl,“ prohlásila dle agentury Reuters Claire Valotiová, šéfka Snap v ostrovní zemi. „V Británii jsou naši reklamní klienti, přes 10 milionů denních uživatelů Snapchatu a již jsme zde začali nabírat talentované zaměstnance.“

BRAND24

Snapchat zahájil činnost v roce 2012 jako mobilní aplikace. Uživatelům umožňuje posílat fotografie, které zmizí za několik sekund. Má 150 milionů aktivních uživatelů po celém světě a v letošním roce plánuje vstoupit v USA na burzu. Loni v září začala firma sama sebe označovat za výrobce fotoaparátů. Americké sídlo má firma v Los Angeles, v Británii aktuálně zaměstnává 75 lidí.

Přes brexit, tedy rozhodnutí Británie opustit EU, který vláda Theresy Mayové zřejmě spustí do března letošního roku, zůstává Londýn populární destinací technologických firem. Od červnového referenda navýšily společnosti Google, Facebook nebo Amazon v zemi své investice a rozšířily svou pracovní sílu.

Více ze světa technologií čtěte na webu Cnews.cz

Snapchat sází jen na mladé, tvrdí Eva Liba. Podívejte se na rozhovor Euro TV:


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).