Menu Zavřít

Slovensko dostane svůj Atlantik

10. 12. 2010
Autor: Euro.cz

Kapitálový trh

BRAND24

Český on-line broker Atlantik FT hodlá posílit svoje aktivity na slovenském trhu. Součástí expanze má být otevření pobočky v Bratislavě, k němuž by mělo dojít v příštím roce. Po převzetí společnosti skupinou J&T se tak rýsují další konkrétní plány na její budoucí rozvoj.
„Slovensko je jedním z nejdůležitějších bodů našich plánů do budoucna. Myslíme si, že tamější trh má v sobě ještě velký potenciál,“ říká Štěpán Ašer, šéf J&T banky, která v současnosti přebírá Atlantik pod svá křídla. Skupina už dala najevo, že zájem o slovenský trh myslí vážně, když na burzu v Bratislavě přivedla dvě své firmy – Best Hotel Properties a Tatry Mountain Resorts. Přitom bratislavská burza se nemůže zrovna dvakrát chlubit velkou aktivitou. Ze středoevropských zemí je na tom jednoznačně nejhůře.
„Věříme, že investoři tam jsou, jenže investují v zahraničí. My věříme, že to dokážeme změnit,“ říká Ašer s tím, že s Atlantikem míří především na drobné investory. Těch je například v Česku kolem sta tisíc, na Slovensku se statistiky nevedou, ale předpokládá se výrazně nižší počet.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).