Menu Zavřít

Škodovka zkouší nový trolejbus

14. 7. 2009
Autor: Euro.cz

Nový typ trolejbusu značky Škoda začal v těchto dnech jezdit ve zkušebním provozu v Plzni, domovském městě výrobce Škoda Electric.

V ulicích seobjevil vůz Škoda 26Tr Solaris, určený pro města Jihlava a Teplice. Novéřešení dvanáctimetrového trolejbusu zahrnuje novou karosérii, uspořádáníinteriéru a použití nového trakčního motoru.

BRAND24

„V současné době pracujeme na dokončení typových zkoušek, zahájili jsmezkušební provoz bez cestujících. Schválením nového typu trolejbusu rozšíříŠkodovka své výrobkové portfolio v oboru trolejbusů,“ uvedl ředitel divizePohony a trolejbusy Karel Majer.

Výběrové řízení na dodávku 23 kusů plně nízkopodlažních dvanáctimetrovýchtrolejbusů vyhlásil Dopravní podnik města Jihlavy na podzim roku 2008. Firmapožadované trolejbusy nabídla a toto výběrové řízení vyhrála. „Trolejbusybudou dodávány průběžně, a to až do roku 2011. V letošním roce dodámeprvních osm kusů,“ vysvětlil obchodní manažer společnosti Radek Kapr.Plzeňská firma ještě v letošním roce dodá čtyři vozidla tohoto typu takéměstu Teplice.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).