Menu Zavřít

Škoda Auto až na druhé koleji

27. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Kia

BRAND24

Korejská automobilka Kia, která vlastní výrobní závod na Slovensku, se stala oficiálním dodavatelem služebních vozů pro Ministerstvo vnitra Slovenské republiky. Na základě kontraktu v hodnotě 1,2 miliardy slovenských korun (v přepočtu 972 milionů českých korun) budou policii dodávány modely Kia až do roku 2010.
„Během následujících tří let pak Policie SR postupně převezme až čtyři tisíce vozů Kia. Bude se jednat o modely vyráběné v nové továrně u Žiliny. Jejich převážnou část budou tvořit modely cee´d, zhruba tisícovka bude typu SUV Sportage,“ říká mluvčí českého importéra Patrik Fanc.
První část flotily cee´d (43 kusů) v barvách policie byla již předána zástupcům ministerstva, do konce roku automobilka dodá ještě 350 dalších aut. „Dodávka vozů pro slovenskou policií představuje pro značku Kia historicky nejrozsáhlejší spolupráci se státní správou v evropských zemích,“ tvrdí Fanc.
Kromě značky Kia v tendru částečně uspěla i tuzemská automobilka Škoda Auto, jež dodá policistům vozy Octavia. Dle informací slovenského resortu jich bude ovšem jen třetina oproti KIA. Pro Škodu, jejíž vozy v autoparku slovenských policistů dosud dominovaly, jde spíše o ztrátu pozic.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).