Menu Zavřít

Sídliště Olšava čeká dokončení

4. 7. 2005
Autor: Euro.cz

Dokončení a následné oživení sídliště Olšava plánuje radnice v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku. Je tam sice vybudována infrastruktura, výstavba se ale prakticky zcela zastavila na začátku 90. let. „Navíc na sídlišti, které je odříznuto od centra města řekou a obchvatem, chybí nabídka služeb a lidé mají tendence odtud odcházet,“ řekl starosta Ladislav Kryštof.

CONTENT24

Radnice si již nechala zpracovat studii, která by měla zároveň sloužit i jako nabídka volných ploch pro budoucí výstavbu bytových a rodinných domů, objektů občanské vybavenosti, garáží a doplňkových staveb. „Budeme se snažit získat příspěvky na družstevní bydlení. Spíše ale spoléháme na soukromé investory,“ poznamenal Kryštof. Podle představ radnice by v první fázi aktivity investorů směřovaly do výstavby objektů, které vedle bydlení vytvoří i podmínky pro vznik služeb. „V samém závěru pak zřejmě přistoupíme i k prodeji pozemků pro výstavbu rodinných domů,“ dodal starosta.

Studie navrhuje vytvoření městské zástavby s ulicemi, které umožní budování drobných provozoven v přízemích domů, založení sportovišť a dětských hřišť a osázení zelení. Nutností je také vznik suterénních garáží a dalších parkovacích míst, kterých je nyní nedostatek. Kromě toho radnice plánuje i zlepšení propojení sídliště s městem pro pěší a cyklisty.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).