Menu Zavřít

Seznam věcí, na které nesmíte zapomenout před žádnou dovolenou

24. 10. 2018
Autor: ERV pojišťovna

Před každou dovolenou je to stejné. Ať už jedete k moři nebo na hory, den předtím je toho najednou tolik. Nevíte, kam dřív skočit, co s sebou vzít, co už jste zabalili, co ještě ne a na cestě marně vzpomínáte, jestli jste doma vypnuly všechny spotřebiče. Rozhodli jsme se vám ulehčit příští cestu a sepsali jsme pro vás seznam věcí, na které je třeba před dovolenou myslet vždycky.

 Cestování

Očkování

Obzvlášť pokud cestujete do vzdálenějších krajin, vždy si před cestou zkontrolujte, jestli nepotřebujete nějaké očkování navíc. Stačí zaskočit pro informace k praktickému lékaři nebo do očkovacího centra. S sebou si sbalte praktickou lékárničku pro případ běžných onemocnění, protože nikdy nevíte, kdy vás co přepadne a až budete v kempu v přírodě, případně jinde daleko od zdravotního střediska, budete rádi, že si můžete základní pomoc poskytnout sami. V lékárničce by neměly chybět tyto věci:

• Paralen/Acylpyrin
• Ibalgin
• Endiaron, případně jiný přípravek na zažívací potíže (obzvláště tam, kde je velmi odlišná gastronomie a pitná pouze balená voda)
• Müllerovy pastilky, případně jiný lék proti kašli a nachlazení (doporučujeme i do teplých destinací, kde hrozí nastydnutí z všudypřítomných klimatizovaných prostor)
• Desinfekce
• Náplasti
• Teploměr

Cestovní pojištění

Projděte si v klidu před cestou nabídky jednorázového cestovního pojištění a zvolte si to, které je pro vaši dovolenou nejvhodnější. Některé pojišťovny, například ERV Evropská pojišťovna, která se na pojištění do zahraničí specializuje, nabízejí připravené personalizované balíčky, které jsou výhodné a zahrnují všechny potřebné služby a krytí pro dané aktivity.

Poproste sousedy

Než odjedete, zkuste se domluvit se sousedy, aby k vám jednou za čas zašli zalít květiny nebo vybrat schránku. Nejen, že nepřijdete o své výpěstky, ale byt nebo dům nebude vypadat opuštěně. I zběžná návštěva může odradit potenciální zloděje.

Vypnuto? Vypnuto!

Na závěr je samozřejmě důležité vypnout všechny spotřebiče. Nejjednodušší práci budete mít, pokud jednoduše vypnete celou rozdvojku, nicméně zkontrolujte i vše ostatní, kde rozdvojka není. Stačí jednou projít všechny pokoje a můžete vyrazit!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).