Menu Zavřít

Šestice konkurentů

21. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Pardubické letiště

BRAND24

O investorovi, který zajistí lukrativní projekt rozvoje Letiště Pardubice, mělo být rozhodnuto již minulé úterý (18. září). Podle informací týdeníku EURO však mají být závazné nabídky podány do 1. října a rozhodnout se má na jednání zastupitelstva 30. října. Důvodem prodloužení lhůty je zřejmě i to, že vzrostl počet zájemců na šest.
Jako první se o rozvoj pardubického letiště začaly ucházet anglická firma John Laing, jež hodlá investovat dvě miliardy korun, a americké konsorcium Odien/Dexia. To plánuje prostavět pět miliard. Následoval korejský zájemce Korea Investment & Securities Company a také AZA Trade, který zastupuje investory z Ruska. Výběrového řízení se účastní také britští AMP Capital Investors a rakousko-německo-slovenská firma Meinl Airports International.
„Všechny firmy jsou dostatečně renomované, aby tento projekt mohly realizovat,“ uvedl Jan Andrlík, šéf společnosti EBA, která letiště spravuje. Pro výběr investora si město Pardubice a Pardubický kraj, jež jsou vlastníky letiště, najaly nezávislého auditora Ernst & Young.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).