Menu Zavřít

SEMINÁŘ O POSTIŽENÝCH

11. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Hospodářská komoraJen do 15. září se mohou zaměstnavatelé registrovat pro účast na seminářích s tématem Společensky odpovědné chování firem v oblasti zaměstnávání, které pořádá občanské sdružení Rytmus ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR a Fórem dárců.

Hospodářská komora

Jen do 15. září se mohou zaměstnavatelé registrovat pro účast na seminářích s tématem Společensky odpovědné chování firem v oblasti zaměstnávání, které pořádá občanské sdružení Rytmus ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR a Fórem dárců. Chování v souladu s principy společenské odpovědnosti firem (CSR -Corporate Social Responsibility) přináší firmě řadu nefinančních zisků, zejména tím, že firma je vnímána jako solidní partner a jako dobrý soused pro své okolí. Firmy tím projevují svou odpovědnost ke společnosti, která neplyne jenom ze zákonů, ale i z jejich dobré vůle. Hlavně pro malé a střední firmy je otázka „dobré pověsti“ životně důležitá, protože jsou výrazně závislé na místním či regionálním prostředí, odkud mají většinu zaměstnanců a také většinu zákazníků.

„Faktem je, že velké české firmy již zásady principu společenské odpovědnosti používají. V posledních dvou letech se osvěta v této oblasti poměrně výrazně projevila v běžné praxi právě větších podnikatelských subjektů, na druhou stranu máme velké rezervy v sektoru malých a středních firem. Věřím, že díky aktivitám jako je tato, se nám podaří dosáhnout i u menších zaměstnavatelů evropského standardu v uplatňování CSR,“ řekl prezident Hospodářské komory ČR Jaromír Drábek.

Zaměstnávání zdravotně znevýhodněných zaměstnanců tvoří součást etického postoje firmy v rámci CSR. Kromě dobrého jména může přinést zaměstnávání znevýhodněných pracovníků zaměstnavatelům ale i finanční výhody.

BRAND24

Semináře jsou součástí projektu Evropské iniciativy Equal „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“. Budou se konat postupně v pěti krajích České republiky: 26. září v Ústí nad Labem, 3. října v Plzni, 4. října v Praze, 5. října v Liberci a 10. října v Pardubicích. Jsou určeny pro vedení firem a jejich management lidských zdrojů. Odbornou úroveň seminářů zaručují lektoři České unie pro podporované zaměstnávání, Fóra dárců, Hospodářské komory ČR a společnosti McDonald’s ČR. Účast na semináři je osvobozena od účastnického poplatku.

Registrace zájemců: equal@rytmus.org, tel.: 224 251 610, 224 255 819

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).