Menu Zavřít

Sdružení českých podniků v Německu zahájilo činnost

27. 9. 2004
Autor: Euro.cz

Z iniciativy českých podniků, které už působí v Německu, vzniklo Sdružení českých podniků v Německu se sídlem v Berlíně. Snaží se alespoň částečně vyplnit mezeru, způsobenou tím, že ve Spolkové republice Německo neexistuje česká hospodářská komora.

BRAND24

Z iniciativy českých podniků, které už působí v Německu, vzniklo Sdružení českých podniků v Německu se sídlem v Berlíně. Snaží se alespoň částečně vyplnit mezeru, způsobenou tím, že ve Spolkové republice Německo neexistuje česká hospodářská komora. Cílem sdružení je poskytovat českým firmám na německém trhu podporu v právní a daňové oblasti, hájit zájmy svých členů a zastupovat je ve vztahu k německým státním orgánům, korporacím a jiným hospodářským společenstvím. Sdružení chce také pořádat akce na podporu zvýšení konkurenceschopnosti českých firem na tamním trhu. Organizace úzce spolupracuje s V elvyslanectvím ČR v Berlíně. V minulých dnech podepsala v P raze memoranda o spolupráci se špičkovými organizacemi českého hospodářství. Spolupráci stvrdily podpisem Svaz průmyslu a dopravy, Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Hospodářská komora ČR a agentura CzechTrade. Zejména pro malé a střední firmy by mělo být sdružení účinným pomocníkem. „V ČR existuje řada podniků a živnostníků, jež mají předpoklady pro úspěch na německém trhu, ale chybí jím základní orientace v německém právním a daňovém systému,“ konstatuje předseda sdružení Josef Hladik. Podle jeho názoru budou muset české podniky citelně posílit svou podnikatelskou prezenci na německém trhu, pokud se na něm chtějí udržet.

KONTAKT: Vereinigung tschechischer Unternehmen in Deutschland E.V. Wilhelmstrasse 44, D-10117 Berlin telefon: +49 (0) 30 / 89 688 193 fax: +49 (0) 30 / 89 688 280 e-mail: info.vtud@org Internet: www.vtud.org

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).