Menu Zavřít

Schinko povede radu

5. 10. 2007
Autor: Euro.cz

Dvě křesla stále zůstávají neobsazená

Předsedou dozorčí rady Budějovického Budvaru se stal první náměstek hejtmana Jihočeského kraje Robin Schinko (ODS), jenž v radě zastupuje stát. Schinko (48) byl do čela zvolen na zasedání minulou středu, které bylo prvním od radikální obměny dozorčího orgánu Budvaru k 1. červnu. Dozorčí rada se seznámila se zadávací dokumentací k tendru na poradenskou firmu, jež má připravit transformaci národního podniku na státní akciovou společnost.
„Někteří členové k podkladům přidali své náměty a požadovali vysvětlení, proč je dokumentace takto formulována. Závěrem vzali na vědomí, že zadavateli veřejné zakázky budou společně ministerstvo zemědělství a národní podnik,“ uvedl Schinko s tím, že není v kompetenci rady projednávat zadávací podmínky, nebo je formulovat. „Doplňky byly okrajové, nic zásadního. Přece jen - víc hlav, víc rozumu,“ poznamenal ekonomický náměstek ministra zemědělství Ivo Vrzal, který je rovněž členem rady. Vrzal předpokládá, že veřejná soutěž na poradce bude vyhlášena během dvou týdnů. Vedení Budvaru předložilo radě průběžné ekonomické výsledky za letošek, které však podnik nezveřejňuje. Schinko říká: „Hospodaření se meziročně a v porovnání s plánem vyvíjí dobře.“
Dvanáctičlenná dozorčí rada Budvaru stále není kompletní, neobsazena zůstávají dvě místa. Zaměstnanci podniku, který v dozorčí radě zastupují prozatím tři lidé, mají ze svých řad zvolit ještě jednoho zástupce. Druhé volné křeslo nabídl ministr Petr Gandalovič (ODS) opozici. „O nabídce diskutujeme. Případná účast našeho zástupce neznamená participaci na záměru vlády privatizovat podnik,“ zdůrazňuje stínový ministr zemědělství Michal Hašek (ČSSD).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).