Menu Zavřít

Sazka dnes potvrdila návrh řešení situace firmy

1. 2. 2011
Autor: profit

Dozorčí rada Sazky dnes potvrdila návrh řešení situace firmy, který v neděli přijalo představenstvo společnosti.

Foto: Luděk Vycpálek

Zároveň však odsunula tiskovou konferenci, původně plánovanou na dnešní odpoledne. Ta by se měla uskutečnit v náhradním termínu, a to do konce tohoto týdne. ČTK o tom dnes informoval mluvčí loterijní společnosti Zdeněk Zikmund.

Na rozhodnutí, které přijalo představenstvo společnosti, se nic nezměnilo, dnes ho potvrdila i dozorčí rada. S vybranými finančními partnery se v současné době finalizují dohody o nejbližších krocích. Všechny zúčastněné strany se domluvily, že tisková konference proběhne ve chvíli, kdy bude vše uzavřeno i formálně,“ uvedl v dnešní tiskové zprávě předseda představenstva a generální ředitel Sazky Aleš Hušák.

Představenstvo zadlužené Sazky přijalo jeden z předložených návrhů řešení situace firmy již v neděli. Podle některých informací Sazka přijme pomoc Martina Ulčáka a jeho firmy E-Invest.

Manažeři Sazky měli na stole návrhy holdingu Synot, který spolupracuje s podnikatelem Karlem Komárkem mladším ze skupiny KKCG, a investiční skupiny Penta,“ řekl v neděli v České televizi místopředseda Českého olympijského výboru pro ekonomiku Jiří Kejval. Ulčák, který nyní s vedením Sazky spolupracuje, ale jako jediný nepožaduje v Sazce akciový podíl, chce mít jen výnos ze zisků loterijní firmy.

Největším držitelem dluhopisů Sazky je podle posledních dostupných informací miliardář Radovan Vítek. Vedle drobnějších nákupů získal v uplynulých dnech velké balíky od UniCredit Bank a Raiffeisen Bank International. Městský soud v Praze dostal od Vítkovy firmy Moranda návrh na zahájení insolvenčního řízení se Sazkou 17. ledna. Sazka ale Vítkovy pohledávky neuznává a tvrdí, že není v insolvenční situaci.

Vítek v pondělí uvedl, že je připraven s Ulčákem jednat a je přesvědčen, že dospějí k dohodě. Podle MfD by měl Ulčák navýšit základní jmění společnosti. Vítek připustil, že s Ulčákem několikrát jednal a podle svých slov by se rád na navýšení jmění Sazky podílel.

BRAND24

Sazka v pondělí zveřejnila v insolvenčním rejstříku, že její majetek činí 14,16 miliardy Kč, z toho pohledávky představují 10,5 miliardy korun. Naopak závazky Sazky jsou celkem 9,4 miliardy korun.

Český olympijský výbor také oznámil, že získal podporu pro svolání mimořádné valné hromady Sazky. Návrh podá s Orlem a Sdružením sportovních svazů ČR (SSS). Požadovat budou změnu stanov, zvýšení základního jmění a výběr strategického partnera. ČOV poslal v pondělí podle serveru Týden.cz dopis Hušákovi, v němž protestuje proti tomu, že s nabídkami investorů nejsou akcionáři Sazky řádně seznámeni.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).