Menu Zavřít

Šašek provokuje...K móři a zase zpět

14. 8. 2014
Autor: Profimedia.cz

Je to každoletní evergreen, že některá z tisícovky (!) cestovek zkrachuje. Opravdu si takto musíme navzájem škodit? A tím nemyslím vyčuránky, kteří založí cestovku, jedním autobusem pošlou bandu nebožáků k moři a tam ji nechají svému osudu. Myslím tím právě ty nebožáky, kteří sice strašně moc touží jet na dovolenou někam do exotického Středomoří, ale zároveň nejsou ochotni nebo mocni za to zaplatit adekvátní částku.

V důsledku toho je tu onen evergreen. Vždy si přečteme, že cestovka s ladným jménem evokujícím teplo, Řecko a ažúrové móře je v insolvenci a nechává nebohé zákazníky v zahraničí. Aktuální případ je modelový. Vskutku zábavný je pak počet ztroskotaných našinců v zahraničí. Údajně jich bylo přes stovku. Opravdu si někdo jde koupit zájezd do cestovky, která má v polovině léta, tedy na absolutním vrcholu svého ročního cyklu, sto zákazníků? Šašek se musí trochu omluvit, ale to hraničí s idiocií. Pro ty, kdo to nevidí, si to znázorněme analogickým případem.

Chcete si koupit auto. Zajdete k autorizovanému dealerovi, ale vůz se vám zdá drahý. Zajdete do anonymní prodejny aut (pokud ještě existují) a také ta chce za auto nějak moc. A najednou potkáte sympaťáka, který se jen tak poflakuje po ulici, zmíníte se mu, že chcete auto, ale všichni vás chtějí natáhnout, protože mají moc vysokou marži. Sympaťák se zamyslí a slíbí vám skvělou káru, jen mu dejte dvacet tisíc. Samozřejmě v první fázi máte děsnou radost, že jste ušetřili sto padesát tisíc. A pak už jste jenom smutní, že jste přišli o dvacet.

U zájezdu je to nějak podobně. Zájezd prostě něco stojí, a když si vyberete službu za cenu na první pohled podivuhodnou, tak se prostě nedivte, že to byl zájezd bez zpáteční letenky, tedy pardon, bez zpátečního lístku na autobus. Propříště by tedy šašek apeloval: když chcete k moři, kupujte si drahé zájezdy. Jinak jeďte pod stan kamsi do české kotliny. Stejně se pokaždé chováte stejně.


Čtěte další Šaškovy provokace:

Šašek provokuje: Raketě ODS chce někdo rozbít motor

BRAND24

Šašek provokuje...Vynálezy, které změnily svět. K horšímu

Šašek provokuje: Zázraky se pořád ještě dějí

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).