Menu Zavřít

Šašek provokuje: Hurá, lidové soudy se konečně vracejí

28. 6. 2012
Autor: Profimedia.cz

Člověk definuje sám sebe jako druh, který se od ostatních savců odlišuje především schopností abstraktního myšlení. Přitom netřeba se zbytečně kasat, na rozdíl od jakékoli jiné živé entity na planetě Zemi se my lidé vyznačujeme mnohem výrazněji něčím jiným – neschopností se poučit.

Další důkaz toho přinesla agentura ČTK toto úterý, kdy mnohé srdéčko zaplesalo nad následujícími větami: „Občanská komise, která by vyšetřila materiály o prorůstání korupce do politického a soudního systému, má podle uskupení Vraťte nám stát reálnou šanci, že ji schválí poslanci.

V komisi by měly zasednout veřejně známé a důvěryhodné osobnosti, zatím je mezi možnými kandidáty například místopředseda Rady vysokých škol profesor Jiří Zlatuška, rektor Akademie múzických umění Ivo Mathé, psycholog Slavomil Hubálek nebo herec Ondřej Vetchý. …Zástupci občanské platformy Vraťte nám stát vycházejí ve svém tvrzení z jednání s politiky ze všech parlamentních stran, které vedli v předchozích měsících.“

A to je, přátelé, vskutku velmi špatná zpráva. Zdrcující. Jedné nátlakové organizaci se totiž podle svých slov podařilo překonat veškerá úskalí demokratického systému a bude moci obnovit lidové soudy. Ty jsou v době svého vzniku vždy velmi populární. Stačí připomenout lynčování „negrů“ ve Spojených státech, vypořádání se s kolaboranty v poválečném Československu (které mnohdy prováděli kolaboranti ještě větší) či nedávná aktivita obávaného, ale naštěstí již nepříliš aktivního Nadačního fondu proti korupci.


Čtěte také:

Šašek provokuje: Vykašleme se konečně na Afriku

Šašek provokuje: Největší záhada nehody pana Janouška

Šašek provokuje: Na fotbal s mačetou

CONTENT24


Jen je škoda, že jsme lidé a nikoli bytosti na úrovni koček či třeba slonů. Ti by si totiž rychle vzpomněli, že lidové soudy vždy byly, jsou a budou pouhé svinstvo.

…někdo ty nepříjemné věci říkat musí

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).