Menu Zavřít

ŠANCE PARTNERSTVÍ STÁTU A SOUKROMÉHO SEKTORU

13. 8. 2007
Autor: Euro.cz

BUSINESSINFO. CZ Popis: Ve středu 19. září se v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR koná konference na téma Public Private Partnership (PPP) a možnosti jeho uplatňování v České republice. Konference informuje o současné situaci a výhledech projektů realizovaných na bázi partnerství veřejného a soukromého sektoru v Česku.

BUSINESSINFO. CZ

Popis: Ve středu 19. září se v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR koná konference na téma Public Private Partnership (PPP) a možnosti jeho uplatňování v České republice.

Konference informuje o současné situaci a výhledech projektů realizovaných na bázi partnerství veřejného a soukromého sektoru v Česku. V případě PPP jde o unikátní spojení ekonomických hledisek, jimiž se řídí soukromý sektor, a požadavků veřejného sektoru na poskytování veřejné služby v patřičné kvalitě a rozsahu.

Akce přiblíží stávající legislativněprávní rámec a představitelům veřejného i soukromého sektoru zprostředkuje nejnovější doporučení, postupy i poznatky v dané oblasti. Nabídne zkušenosti vyplývající z připravovaných pilotních projektů PPP a část konference tvoří i vystoupení týkající se možnosti využití principu PPP při realizaci projektů čerpajících prostředky z fondů Evropské unie.

Přednášejícími budou zástupci veřejné správy, kteří ovlivňují legislativněprávní prostředí, jsou pověřeni monitorováním, vytvářením metodik a regulací PPP a reprezentanti soukromého sektoru i veřejného sektoru s praktickými zkušenostmi s realizací PPP projektů. Chybět nebudou ani představitelé financujících, poradenských a konzultantských společností zapojených do procesu metodické i praktické přípravy PPP projektů.

Program: Konference bude rozdělena do dvou částí. Přednášející dopoledního bloku se zaměří na politiku a vize státu v dané oblasti, zajištění vhodného právního prostředí, technickou připravenost i rozpočtové možnosti veřejné správy. V rámci odpoledního bloku se přednášející s účastníky konference podělí zejména o své zkušenosti z pilotních projektů.

Kontakt: Podrobné informace o programu konference najdete na stránkách www.efp.cz či na portálu BusinessInfo.cz.

BRAND24

Tuto část připravuje internetový server Business.info

Bezplatný odběr týdenních novinek lze objednat na www. BusinessInfo.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).