Menu Zavřít

Rychlovlaky jen závidím

26. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Bydlím v Českých Budějovicích a často jezdím pracovně do dalších měst, hlavně do Prahy. Po přečtení vašeho redakčního testu rychlovlaků mezi Prahou, Ostravou a Brnem jsem jen záviděl všem podnikatelům, kteří mohou na těchto trasách využívat podobnou alternativu. Bohužel, České dráhy mají stále co dohánět.

Bydlím v Českých Budějovicích a často jezdím pracovně do dalších měst, hlavně do Prahy. Po přečtení vašeho redakčního testu rychlovlaků mezi Prahou, Ostravou a Brnem jsem jen záviděl všem podnikatelům, kteří mohou na těchto trasách využívat podobnou alternativu.

BRAND24

Bohužel, České dráhy mají stále co dohánět. Rekonstrukce hlavní koridorové trati mezi Prahou a Českými Budějovicemi nabrala několik let zpoždění a kdo ví, jestli se jejího dokončení ještě vůbec dožiji (je mi 42 let). Mezi oběma městy většinou jezdí - i na rychlíkových spojích - zastaralé vagony, v kterých se všechno třese, takže si v nich nelze ani pořádně číst. Interiéry působí špinavě a o nějakém stolku na notebook si můžu nechat jenom zdát. Vlakem do Prahy jedu občas v zimě, kdy je to nejenom o trochu levnější, ale hlavně bezpečnější. Cesta ale není ani pohodlnější, ani rychlejší než autem. Přitom kvalita, kterou si mohou užívat lidé mezi Prahou a zmíněnými moravskými městy, by tu měla být už dávno běžná a dostupná i bez příplatků.

P. Horák, České Budějovice

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).