Menu Zavřít

Ryba v divadle

7. 11. 2008
Autor: Euro.cz

Gourmet revue

DT24

Vinohradská restaurace Fluidum patří do střední kategorie podniků pro gurmety, nicméně její majitel Jiří Konhefr dovede vytvořit divadlo. Žlutoploutvý tuňák ještě předminulou neděli vesele tloustl ve vodách poblíž Cejlonu, ale v úterý večer už notně zatížil servírovací stůl v Praze.
Jiří Konhefr připustil, že ho velikost ryby poněkud vyděsila, sedmdesátikilogramový macek dlouhý přes 150 centimetrů však zmizel během několik hodin. Večer byl pojednán jako produkce, během níž mohou hosté pochopit nejen podrobnosti ze života oblíbené ryby, ale i řadu technologických detailů. Například že se letecky přepravuje do Evropy poté, co je tuňák podchlazen ještě na rybářské lodi a vycpán ledem. Detailní pozornost si vysloužila řezničina v osobním podání majitele i jeho kuchařů (povšimněme si, že divadelní styl je podpořen například i stylovými úbory), neboť byla doplněna řadou vysvětlení na téma maso a jeho zpracování. To tmavé na okraji filetu je jako nejkvalitnější používáno například na sašimi.
Menu bylo stylově jednoduché – přírodní tatarák z lososa ochucený jen limetou a přírodní steaky. Vtip spočívá v tom, že množství masa, které si hosté mohli dopřát, je neomezené a na přání jsou kuchaři připraveni vytvořit i alternativní kreace jako například pikantní variantu předkrmu.
Na poslední listopadovou středu chystá Fluidum další díl seriálu, tentokrát v hlavní roli s mečounem.
Více na: www.fluidum.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).