Menu Zavřít

Rusko zakázalo kondomy Durex

17. 6. 2016
Autor: profimedia

Z pultů ruských obchodů zmizely prezervativy britské firmy Reckitt Benckiser. Jejich prodej zakázaly úřady. Zboží bude muset projít novými testy.

Ruské úřady uvedly, že britské kondomy značky Durex nejsou pro prodej v zemi řádně registrovány. Tak postup zdůvodnil Michail Muraško, šéf federálního úřadu, který dohlíží na zdravotní péči. Zákaz prodeje bude v platnosti, dokud kondomy neprojdou „technickými, toxikologickými a dalšími testy“. Britský výrobce Reckitt Benckiser se prý musí držet platných zákonů. Celkem se opatření týká jedenácti typů kondomů Durex.

Média v Rusku si absence prezervativů Durex v obchodech všimla již v květnu. Značka tam patří k nejznámějším a dosahuje tržního podílu 25 procent.

Muraško zdůraznil, že i přes zákaz prodeje Durexu Rusům nehrozí nedostatek nabídky tohoto artiklu. Britská značka je jednou z 60, které na ruském trhu působí. Přesto země již delší dobu bojuje s rostoucím počtem nakažených virem HIV. Podle nevládních organizací je důvodem nedostatek preventivních opatření ze strany úřadů.

Vývoj akcií Reckitt Benckiser

BRAND24

Přečtěte si také: Ruský kýč postaví Američané. Putin chce konkurovat Disneylandu

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).