Menu Zavřít

Ruské železnice dál chtějí vlaky od Siemensu, navzdory sporu o turbíny na Krymu

16. 8. 2017
Autor: Profimedia.cz

Ruská státní železniční společnost hodlá i nadále nakoupit další vlaky od německé společnosti Siemens, bez ohledu na to, že Moskva je se Siemensem ve sporu. Oznámila to dnes agentura TASS. Siemens uvedl, že přezkoumává aspekty svých obchodů s Ruskem po incidentu, kdy se turbíny vyrobené pro jeden z projektů v Rusku ocitly proti vůli firmy na Krymu. Tam přitom v důsledku sankcí Evropské unie nelze dodávat technologie pro energetický sektor.

„Naše vztahy to neovlivní,“ prohlásil náměstek ředitele ruských státních drah Alexandr Mišarin. „Potvrzení jsme obdrželi a počet vlaků Sapsan plánujeme dál zvýšit,“ dodal Mišarin. Mluvčí společnosti Siemens odmítl zprávu komentovat.

Ruské železnice kupují vlaky u německé firmy Siemens už nejméně osm let. Od společného podniku mezi Siemensem a jeho ruským partnerem již odebraly 80 vlaků Lastočka. Do konce roku jich chtějí koupit dalších 13.

BRAND24

Kolik rychlovlaků Sapsan Rusko plánuje koupit, však není zcela jasné, uvedla agentura Reuters. Podle únorových informací agentury TASS jich má být osm.

Přečtěte si také:

Siemens postaví elektrárnu v Turecku. Ankara chce oddělit byznys od diplomacie

Siemensu ve čtvrtletí navzdory zátěži s větrníky vzrostl o sedm procent zisk. Vydělal na digitalizaci

Siemens omezuje aktivity v Rusku. Kvůli aféře s turbínami


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).