Menu Zavřít

Rozšiřte si svou knihovnu: Pravidlo 80/20 a Personální činnosti a metody personální práce

14. 3. 2010
Autor: profit

Informace o zvládání jednání s jinými lidmi, jak dosáhnout lepších výsledků s menším vynaložením úsilí a času, o personální práci a o občanském soudním řádu naleznete v následujících knihách

Autor: Martin Siebert

František Bělohlávek: 15 typů lidí – jak s nimi jednat, jak je vést a motivovat

Jak efektivně komunikovat s intrikánem, perfekcionistou či plachým člověkem? Jak poznat neschopného, fantastu či nepostradatelného? Jaké problémy způsobuje arogantní typ či byrokrat? Publikace je určena zejména vedoucím pracovníkům, ale ocení ji všichni ti, kteří chtějí úspěšněji zvládat komunikaci a jednání s jinými lidmi. V úvodním testu zjistíte, jakým typem či kombinací typů je určitý člověk, a poté se dozvíte, jak se daný typ člověka projevuje, proč se chová právě určitým způsobem, a jak s daným člověkem s úspěchem jednat, jak ho nejlépe vést a motivovat.

Vydala: Grada Publishing

Richard Koch:Pravidlo 80/20 – Umění dosáhnout co nejlepších výsledků s co nejmenším úsilím

Pravidlo 80/20 říká, že 80 procent všech výsledků vzniká z 20 procent příčin (například to znamená, že 20 procent­ výrobků přináší 80 procent zisku, nebo že 20 procent zákazníků vytváří 80 procent tržeb, ale i že 20 procent řidičů způsobí 80 procent dopravních nehod). Kniha ukazuje, jak dosáhnout lepších výsledků s menším vynaložením úsilí a času tím, že se soustředíme na těch důležitých 20 procent, která přinášejí 80 procent výsledků.

Vydal: Management Press

Renata Kocianová: Personální činnosti a metody personální práce

Publikace postihuje vývoj personální práce, přínos vědních disciplín k rozvoji personálního ­řízení, vlivy na personální řízení v organizaci a systém řízení personální oblasti v organizaci. ­Pozornost je zaměřena na různé typy lidí z hlediska pracovního chování a profesní orientace, na organizační kulturu a klima v kontextu personálního řízení, na identifikaci pracovníků s organizací a prací i na problematiku pracovní spokojenosti. ­Jádrem práce jsou dílčí personální činnosti a jejich metody, a to analýza pracovních míst, personální plánování, získávání a výběr pracovníků, jejich odměňování, rozmísťování a vzdělávání, plánování osobního rozvoje a řízení kariéry pracovníků, jejich hodnocení, pracovní podmínky a péče o pracovníky, kolektivní vyjednávání a uvolňování pracovníků včetně propouštění.

Vydala: Grada Publishing

Občanský soudní řád, Soudní řád správní, Rozhodčí řízení, Exekuční řád, Soudní poplatky (ÚZ č. 780)

BRAND24

Kromě aktuálního znění občanského soudního řádu je v publikaci dalších 22 právních předpisů včetně přehledů diskontních sazeb, repo sazeb a sazeb odměn za zastupování účastníka advokátem nebo notářem. Důležitými změnami byla dotčena oblast týkající se exekucí. Součástí publikace je také vyhláška o jednacím řádu pro okresní a krajské soudy rozšířená o trest domácího vězení. Všechny změny jsou vyznačeny tučným písmem a v rámečcích jsou pasáže s pozdější účinností (vazba na daňový řád, zákon o registrech).

Vydalo: Vydavatelství Sagit

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).