Menu Zavřít

Rozšiřte si svou knihovnu: Obnovitelné zdroje energií a Čtyřhodinový pracovní týden

20. 6. 2010
Autor: profit

Informace o obnovitelných zdrojích energie, hospodaření s časem, cestovních náhradách a o daňové evidenci podnikatelů naleznete v následujících knihách.

Autor: Martin Siebert

VOLKER QUASCHNING: Obnovitelné zdroje energií

Kniha pojednává o široké škále obnovitelných zdrojů energie, od využívání solární energie a větrných elektráren po využití geotermální energie, biomasy a vodíku. Kromě názorných, srozumitelných charakteristik příslušných technologií, stavu vývoje a perspektiv budoucího potenciálu, uvádí i praktické pokyny pro plánování, projektování a realizaci vlastních zařízení pro získávání obnovitelných energií. Vysvětluje, jaké dopady na životní prostředí a ekonomickou účinnost mají různé aplikované technologie. Kniha podává jak vstupní informace o různých technologiích, tak i zajímavé informace pro čtenáře s hlubšími a širšími odbornými znalostmi. Autor usiloval o to, aby zajímavé informace, někdy úsměvné, jindy varující, převážily nad suchým popisem.

Vydala: Grada Publishing

TIMOTHY FERRIS: Čtyřhodinový pracovní týden

Netravte celé dny v práci, žijte kdekoli a staňte se „novým bohatým“ Peníze mají hodnotu jen tehdy, pokud máte čas si je užít. Strávíte-li své mládí v kanceláři, nejsou vám k ničemu – zvlášť lze-li pracovat tak, abyste měli dostatek nejen peněz, ale i dalších tvrdých měn „nového bohatství“: času a mobility. Laciná iluze? Tim Ferriss ve své dnes již proslulé knize velmi přesvědčivě ukazuje, jak tento sen zrealizoval a jak to může udělat kdokoli další.

Vydal: Jan Melvil publishing

Cestovní náhrady, Mzdové a platové předpisy ÚZ č. 773

Publikace obsahuje vybraná ustanovení zákoníku práce týkající se cestovních náhrad, mezd a platů, náhrady mzdy, odstupného; dále prováděcí předpisy, jimiž jsou stanoveny sazby zahraničního stravného, průměrné ceny pohonných hmot a náhrady za používání vozidel. Změny, které nastaly ve stravném a zahraničním stravném s účinností od 1. 1. 2010, jsou vyznačeny tučně. Kapitola věnovaná odměňování v podnikatelské a rozpočtové sféře obsahuje úplná znění patnácti předpisů a také vybraná ustanovení zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů.

Vydalo: Nakladatelství Sagit

JAROSLAV SEDLÁČEK: Daňová evidence podnikatelů 2010

CONTENT24

Publikace reaguje na novely předpisů k 1. 1. 2010, například superrychlý leasing a podobně. Přináší základní poznatky o tom, jaké povinnosti jsou s touto evidencí spojeny. Vysvětluje podstatu a funkci daňové evidence, požadavky na její vedení, složky majetku a dluhů podnikatele. Závěrem autor předkládá komplexní příklad vedení daňové evidence včetně přípravy a vzorové vyplnění nového daňového přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období 2009. Předností publikace je stručný a názorný výklad, proto ji oceňují nejen podnikatelé, účetní, odborní ekonomičtí pracovníci, ale i studenti ekonomických škol.

Vydala: Grada Publishing

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).