Menu Zavřít

Rozjíždí byznys v Bruselu

21. 3. 2005
Autor: Euro.cz

Kam zmizel první český eurokomisař Pavel Telička? Nedávno založil spolu se dvěma partnery vlastní konzultantskou firmu, která hodlá nabízet firmám kontakty v Unii. PAVEL TELIČKA Po překvapivém nahrazení Pavla Teličky Vladimírem Špidlou loni na podzim jako by se po prvním českém komisaři slehla zem.

Kam zmizel první český eurokomisař Pavel Telička? Nedávno založil spolu se dvěma partnery vlastní konzultantskou firmu, která hodlá nabízet firmám kontakty v Unii.

PAVEL TELIČKA

Po překvapivém nahrazení Pavla Teličky Vladimírem Špidlou loni na podzim jako by se po prvním českém komisaři slehla zem. „Měl jsem spoustu nabídek, včetně práce pro premiéra. Byly mezi nimi také vysoké manažerské funkce, ale rozhodl jsem se nakonec pro vlastní cestu. Chci mít vliv na vedení společnosti,“ řekl minulý týden Profitu.

Spolu s bývalým kolegou z ministerstva zahraničí Petrem Ježkem a Martinem Klimplem z advokátní kanceláře Becker & Poliakoff založil Telička společnost BXL Consulting a stal se zároveň ředitelem její bruselské kanceláře. „Zájemcům poskytujeme komplexní analýzy daného problému. Jako znalci komise známe unijní mechanismy, víme, jaká legislativa je v procesu schvalování, známe záměry jednotlivých norem. A umíme říci, jaký dopad budou mít na konkrétní podnik,“ tvrdí Telička.

BRAND24

Podařilo se mu již získat první klienty. Patří mezi ně České aerolinie a také firmy ze západní Evropy. „Od prvního května budeme například poskytovat servis jedné obří německé společnosti, její jméno zatím neprozradím. Tito klienti oceňují skutečnost, že umíme zprostředkovávat kontakty nejen v Bruselu, ale také v dalších hlavních městech unijních zemí,“ říká někdejší eurokomisař.

Foto autor| foto: Martin Pinkas/ EURO

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).