Menu Zavřít

Rozhodně žádné sufražetky

8. 9. 2008
Autor: Euro.cz

V někom by snad mohl klub mladých ambiciózních žen vzbudit předsudečný dojem, že členky budou zasaženy radikálním feminismem.

Pravda je ale opačná. Byť zdravě sebevědomé a s touhou po kariérním růstu, projevují se představitelky klubu střízlivě i o rozdílech mezi mužem a ženou v profesním životě. „Chápeme, že naši kariéru nutně jednou ovlivní příchod dětí. Například úspěšná manažerka Magdalena Souček nám ukázala, že jsme proto geneticky naprogramovány jinak než muži. Máme rychlejší start do kariéry, abychom to všechno v krátké době stihly. Pak zpomalíme,“ říká předsedkyně klubu Veronika Oudová.

BRAND24

Její kolegyně Markéta Rattayová k tomu připojuje: „To je mimo jiné důvod, proč mají podnikatelky snazší pozici než manažerky. Mohou si totiž samy zorganizovat časový harmonogram tak, aby zbyl prostor i na děti,“ říká Rattayová. Proto mnohé aktivní mladé ženy uvažují právě o rozjezdu vlastního podnikání.

A zda nastupující generace podnikatelek a manažerek vnímá v českém byznysu nějakou diskriminaci žen? „Myslíme, že tento problém není už nijak dramatický. Odlišný průběh kariéry muže a ženy tu bude vždycky, ale to opravdu souvisí spíš s tím rozdílem v rolích a v genetickém nastavení obou pohlaví,“ míní Markéta Rattayová.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).