Menu Zavřít

Roman Havlík

19. 3. 2012
Autor: Euro.cz

Fakultní nemocnice Olomouc

ředitel

BRAND24

Ministr zdravotnictví Leoš Heger jmenoval novým ředitelem Fakultní nemocnice Olomouc (FNOL) Romana Havlíka, který v zařízení zastával funkci náměstka pro léčebnou péči a od února 2011 byl pověřen dočasným vedením nemocnice.
Havlík má dlouholeté zkušenosti z českého i mezinárodního zdravotnického prostředí. Je absolventem Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, kde také v roce 2002 dosáhl docentské habilitace. Od roku 1994 působí ve Fakultní nemocnici Olomouc, nejprve jako odborný asistent I. chirurgické kliniky, od roku 1998 jako docent chirurgie I. chirurgické kliniky FNOL. V současné době se specializuje na onkochirurgii a je zástupcem přednosty I. chirurgické kliniky pro výuku v rámci Lékařské fakulty Univerzity Palackého.
Roman Havlík přednáší a publikuje doma i v zahraničí, je spoluautorem tří zahraničních monografií. Ovládá angličtinu, němčinu, francouzštinu a ruštinu. Na konci 90. let působil v Londýně v Hammersmith Hospital, jako chirurg pracoval také v Rakousku a ve Francii.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).