Menu Zavřít

Rokycany nabízí kasárna a Sporthotel

6. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Rokycanští zastupitelé rozhodli, že prodají v dražbě třetinu bývalých kasáren, které se jim dosud nepodařilo prodat ani pronajmout. Z prodeje celkem 16 zbylých budov chce městská kasa získat nejméně 30 milionů korun. Všechny objekty, které bude dražit místní realitní kancelář Pech, se nacházejí v přední části kasáren.

Vyvolávací ceny se v řadě případů pohybují na polovině odhadních cen. „Aukce by se měla konat v polovině července, současně s dražbou Sporthotelu,“ řekl místostarosta patnáctitisícového města Jaroslav Mráz.

Nejdražší a zároveň největší nemovitostí je přízemní budova bývalých skladů ve tvaru U na čtvrthektarovém pozemku. Podle studie, již před rokem zpracovalo město, by tam mělo vzniknout 12 bytů. Radnice nabízí také dvoupodlažní administrativní budovu s tisícimetrovým pozemkem. Podle Mráze by se tam hodily kanceláře nebo lehká výroba. Město prodává také dvě neobydlené vily, které využívala armáda jako obytné budovy a poté jako kanceláře. Podle Mráze je lze jednoduše přebudovat na zhruba 30 bytů.

BRAND24

Radnice rozhodla také o prodeji Sporthotelu u zimního stadionu. Minimální vyhlašovací cena bude čtyři miliony korun. „Hotel, který má spíše charakter ubytovny pro sportovce, dáme do dražby i s břemenem nájmu do roku 2009,“ dodal. Sporthotel je součástí městského zimního stadionu. Současný provozovatel má podle Mráze o koupi hotelu zájem. Rozhodnutí vydražit hotel uspíšil fakt, že potřebuje investovat jednotky milionů korun.

O autorovi| RUBRIKU PŘIPRAVUJE PETR KUČERA

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).