Menu Zavřít

Rockspring a ECE převzaly nákupní centrum Olympia

18. 7. 2011
Autor: profit

Společnosti Rockspring a ECE od investiční skupiny The Somerston Group převzaly nákupní centrum Olympia v Brně. Společnosti o tom informovaly v pátek.

Rockspring a ECE převzaly nákupní centrum Olympia

Foto: Monika Tomášková / MF DNES / Profimedia

Majetek nabývají v poměru 50:50, prostřednictvím společnosti Rockspring Property Investment Managers LLP a fondu ECE European Prime Shopping Centre Fund. Společnost ECE s okamžitou platností přebírá odpovědnost za správu a pronájem centra.

S nákupním centrem Olympia získáváme prvotřídní, dobře umístěné obchodní prostory s mimořádně silnou základnou nájemců. Navíc jsme velmi rádi, že investujeme společně s tak zkušeným provozovatelem, jako je společnost ECE, která má více než 45 let zkušeností se správou tohoto typu majetku. Věříme, že nákupní centrum Olympia bude i nadále těžit ze zlepšující se situace na českém trhu s nemovitostmi: ten se v posledním roce – z hlediska růstu pronájmu – vyvíjí příznivě a očekáváme, že tento pozitivní trend bude i nadále pokračovat,“ okomentoval transakci generální ředitel společnosti Rockspring Robert Gilchrist.

Koupě nákupního a zábavního centra Olympia je první investicí nově vzniklého fondu ECE European Prime Shopping Centre Fund v České republice. “Olympia dokonale zapadá do naší strategie získat dominantní nákupní centra, jež mají vysoký potenciál vytvářet nové hodnoty, a to i díky bohatým zkušenostem místních týmů společnosti ECE,“ hlavní partner společnosti ECE Real Estate Partners Volker Kraft.

BRAND24

Richard Bloxam, ředitel EMEA kapitálových investic v Jones Lang LaSalle řekl: “Tato transakce je jasným důkazem velkého zájmu o trh střední a východní Evropy, kde pozorujeme silnou poptávku investorů po nejlepších nemovitostech mimo hlavní města, která jsou tažena silnou domácí ekonomiku a spotřebitelskými výdaji. Joint venture vytvořen k této transakci je důkazem trendu, který je patrný v celé Evropě. Jeden z partnerů poskytující kapitál se spojuje s partnerem s odbornými znalostmi, kteří jsou tak společně schopni získat větší a manažersky náročnější nemovitost.

Nákupní centrum Olympia, jehož pobočky se otvíraly v několika etapách v průběhu let 1998 až 2010, je největším regionálním nákupním centrem v České republice. Brněnské nákupní centrum bylo otevřeno v roce 1999, areál v současnosti nabízí nájemní plochu o velikosti přibližně 110 tisíc metrů čtverečních. Podstatnou součást celého komplexu tvoří hypermarket Albert a dva obchodní domy společností Asko a Kika. Významnými nájemci centra jsou například společnosti Marks & Spencer, H&M, C&A, Elektroworld, Hervis, Intersport, New Yorker, Index, Kappahl, Humanic, Rock Point, Puntanela, Ann Christiane, Guess by Marciano, Calvin Klein Jeans, Gant, Miss Sixty a Lacoste. Součástí centra jsou také kina, restaurace, bowling, zimní kluziště a přilehlý pětihektarový Olympia park s lezeckou stěnou a dalšími outdoorovými atrakcemi.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).