Menu Zavřít

Restart, king a knižní tipy

16. 12. 2011
Autor: Euro.cz

Politický diář

Zatímco policie na pokyn nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana ještě stále doplňuje důkazy do jeho údajně korupční kauzy, Pavla Drobila čeká nový úkol. Místopředseda ODS by se totiž měl stát celostátním šéfem kampaní ODS do krajských a senátních voleb na podzim příštího roku. O této možnosti týdeník Euro informoval před několika týdny, kdy se z Drobila stal jeden z nejloajálnějších spojenců Petra Nečase v čele strany, nyní má být o věci prakticky rozhodnuto. Pokud občanští demokraté volby podle dosavadního očekávání krutě prohrají, bude to jen potvrzení politického konce někdejšího téměř předsednického čekatele Drobila. Pokud by ale ODS ve volbách uspěla, mohlo by to pro jeho kariéru v rámci ODS znamenat významný restart. Drobil by si tedy hlavně ve vlastním zájmu měl ohlídat všechny potenciální Knetigy a spol.

Jedním z trojice nových členů vedení LEV 21 se stal bývalý profesionální hráč golfu Alan Babický. Expřítel Lucie Borhyové býval v minulosti vídán v luxusních pražských restauracích s Markem Dalíkem a letos v létě spolu dokonce měli trávit společnou dovolenou. Po víceméně potvrzených spekulacích, že za stranou LEV 21 ve skutečnosti stojí pražští podnikatelé Roman Janoušek s Tomášem Hrdličkou, by měl Jiří Paroubek napomahače jeho krachu v čele sociální demokracie alespoň komplet. Mimochodem po létech v Toskánsku s hlavními figurami české politiky a průmyslu dovolená s Babickým o Dalíkovi leccos vypovídá…

Server Vaše věc Jiřího Paroubka si dělá čím dál větší ambice stát se nikoli pouhou hlásnou troubou šéfa Národních socialistů a jeho blízkých proti „novinářským manipulacím“ a platformou pro útoky na oponenty. Postupně se snaží přetvořit v běžné médium, které přiláká i „normální“ čtenáře. Svědčí o tom nedávno publikovaný článek Osm knižních tipů pod vánoční stromeček, v němž mezi doporučovanými knihami chybějí opusy manželů Paroubkových. Těm zřejmě skromně stačí pět milionů, za které si coby nejlépe vydělávající spisovatelé v Česku pořídili a opravili dům v Řecku.

Nový šéf českého fotbalu Miroslav Pelta pozval prezidenta Václava Klause, který prý fotbalu (a sportu vůbec; ale chce se dodat vůbec všemu) ABSOLUTNĚ rozumí, na zahajovací zápas Euro. Čeští fotbalisté se ve Vratislavi střetnou s Ruskem. Prezident Klaus pozvání přijal. Komu asi bude fandit?

BRAND24

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek aktualizoval svoji profilovou fotku na Facebooku. Po příspěvku na tříkrálovou sbírku si ke svému portrétu na bleděmodrém pozadí mohl přidat ikonku s nápisem JSEM KING! Tak jo…

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).